Nyyh, ja oih ja voih... kyllä ottaa koville kun nuorimmaisenkin vauvavuosi on nyt ohi. Ihan liian nopeaa. Epäreilua että raskaus kestää 4 vuotta ja vauvavuosi on ohi kuudessa kuukaudessa, siltä ainakin tuntuu. Voi vauvakuume sentään...

Käytiin heti tuoreeltaan neuvolassakin tänään ja mitat ovat (suluissa tasan vuoden takaiset):

Pituus: 76 cm (51 cm)
Paino: 8 840 g (3 884 g)
Päänympärys: 44 cm (35 cm)

Tyttö menee pituudessa samoissa kuin sisaruksensakin mutta painossa on ainoa joka on alle 9 kg - turvakaukalossahan tuo istuu vieläkin autossa  . Neuvolakorttiin kirjoitettiin: "Iloinen, hyväntuulinen tyttö. Tukia vasten kävelee ja hetken seisoo tuetta. Tänään 1-vuotias. Omaa puhetta, sanoja tapailee."  Heh, joopa... seisoo ehkä viisi sekunttia ilman tukea pisimmillään. Mutta siitä se lähtee. Rokotuspiikistä ei pahemmin piitannut, pistosta ei ollut moksiskaan ja vähän kähisi kun rokoteaine laitettiin. Alla kuva vuorokauden ikäisestä nyytistä ja päivänsankarista. Vanheneminen ottaa voimille.

Neuvoloista tuli mieleen että jäi marraskuussa päivittämättä Jesperin 3-vuotismitat. Laitan ne nyt tähän myös:

Pituus: 95,8 cm
Paino: 15,6 kg
Päänympärys:
50 cm

"Vilkas kaveri. Lauseita puhuu. Touhuaa kovasti. Rauhoittuu myös hetkeksi tekemään tehtäviä. Wc-asioita harjoittelee." Jesperihän antoi meille vanhemmille ja sisaruksille lahjan 3-vuotispäivän kunniaksi ja alkoi pari päivää ennen synttäreitä käymään pöntöllä. Päivävaipoista päästiin kertaheitolla eroon, ja öisinkin on ollut välillä ilman vaippaa eikä vahinkoja ole tullut kuin kerran.