Niinhän se oli että viime yönä uni oli hieman pätkittäistä. Vessassa piti rampata pari kertaa ja sitten ei meinannut uni tulla. Aamulla heräsin puoli tuntia ennen kellonsoittoa eli puoli seitsemältä. Vaatteet päälle, jotain pientä purtavaa suuhun ja menoksi.

Töissä olin kymmentä vaille kahdeksan ja sain muutaman minuutin odotella pomon saapumista. Ensimmäinen työpäivä menikin lähinnä ihmettelyyn, ainoa mitä sain aikaiseksi oli rautalankaohjeen tekeminen siivoajille sähköpostin käyttöä varten - osa ei ole tietokoneiden kanssa ollut missään tekemisissä. Huomenna pitää vielä käydä yhdellä koululla tutkailemassa millaiset ohjelmat siellä tietokoneissa ylipäänsä on niin saan tehtyä ohjeet alkaen siitä miten tietokone käynnistetään ja mitä sitten tehdään.

Töistä lähtiessä oli sitten ikävämpi yllätys odottamassa. Auton tuulilasissa oli pysäköintisakkolappu! a035.gif Ajoin parkkiin kun katsoin että parkkipaikalla oli vain parkkipaikkojen merkki, eikä varattu-kylttejä siinä mihin parkkeerasin - siihen sitä autot jätettiin 3,5 vuotta sittenkin kun töihin kaupungintalolle mentiin. Niinpä yllätyin suuresti tuosta sakkolapusta ja etenkin siitä että siinä oli rastittu kohta "pysäköinti ilman P-kiekkoa" d070.gif. Mitä helkutan kiekkoa?? Kun ajoin parkkialueelta pois ja aloin katselemaan koivuja niin siellä oksien keskellä tosiaankin oli liikennemerkki jossa kiekon kuva oli ja 2h:n aikaraja.. hitsi kun ei ole tapana puihin tähyillä autoa ajaessa. Noh kuitenkin... soitin sitten pomolle tarhan pihasta, että mihinkä ihmeeseen minä autoni huomenna ajan. Selvisi, että henkilöstö kyllä voi tuohon autonsa jättää, pitää vain olla lupalappu tuulilasissa ja sellaisen saan minäkin. Kukaan ei vain tullut tänään kertoneeksi tuosta minulle , eikä minun tietysti kysyttyä edes kun se kiekkomerkki oli piilossa g070.gif. Pitää nyt huomenna soittaa ja kokeilla voisiko tuosta sakosta keskustella ja kenties perua kun töissä siellä olin.

Ennen kuin huomasinkaan kello oli yksi ja oli aika lähteä hakemaan piiperoisiani tarhasta. Pipa oli umpisikeässä unessa kun paikalle pääsin. Käänsi vain päätään pois kun hoitaja silitti päätä ja kuiskutti että äiti olisi hakeassa. Tyttö veti peittoa niskaan a055.gif. Kurkkasi sitten kuitenkin hieman silmienraosta ja kun minut näki niin alkoi heräilemään. Pipan osalta päivä oli mennyt ihan mukavasti. Ei itkeskelyä eikä orpona olemista.

Sitten oli vuorossa Taaperon haku. Ovelta jo näinkin pojan istumassa vessassa potalla kahden hoitajan pitäessä seuraa. Hymykin ilmestyi kasvoille kun minut näki. Taapero oli aamusta jäänyt reippaasti vilkuttamaan isälle kun tämä lähti, ja leikkinyt kaikessa rauhassa uloslähtöön asti. Sitten oli tullut harmistus ja itkua, ja ulkonakin oli ollut vielä allapäin kunnes oli nähnyt Pipan. Pipa oli sitten Taaperon kanssa leikkinyt ja ajeluttanut pikkuveljeä pyörällä ja loppupäivä oli mennyt taas ihan hyvin. Paitsi että italianpata ei ollut Taaperolle maistunut. Oli maistanut kyllä mutta sitten sanonut vain "nukkumaan" eli oli hieman väsy ollut f015.gif. Ihanaa kun näin mukavasti meni kummankin osalta!