Ihana päivä! Vettä sadellut aina välillä ihan mukavasti ja koko päivän on tuullut. Tänään on ollut sellainen sää että on tehnyt useammin kuin kerran tai pari mieli jäädä vain seisomaan ulos ja nauttimaan säästä... siis tuulesta ja välillä sateestakin, ja kuitenkin on ollut lämmintä (+21 astetta).

Tähti on taas koko päivän ollut meno päällä. Töissä oli mukava tunne kun yritin keskittyä laskun tiliöintiin ja toinen oikein pyörittää päätään jossain häpyluun tuntumassa ja mahaa pitkin liukuu jotain pientä ja terävää. Ihanaa! Kotona sohvalla makoillessa masu oli välillä vino kun Tähti jumppaili. Taapero antoi vielä vauhtia laittamalla putken toisen pään mahaani kiinni ja hihkumalla toisesta päästä "töööööt", ja hauskaa pojalla oli.

Niinhän tuo sanotaan että nyt (rv 26) sikiö jo kuulee äänet ja voi reagoida niihin. Vau'kirjan opuksessa (neuvolasta saatu) sanotaan: Silmäripset ilmestyvät luomiin tällä viikolla ja silmät alkavat pian räpytellä! Aivot kasvavat nopeasti ja sikiö on sopusuhtainen pieni minivauva. Sikiö alkaa saamaan jo pidempiä hiuksia päähänsä. Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos se syntyy nyt ja kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Mahdollisuus turvalliseen synnytykseen kasvaa jokaisena päivänä jonka sikiö on kohdussa. Sikiön koko tällä viikolla n. 800 g, pituus n. 30 cm.

Liberovaippojen sivuilta löytyi vielä  tieto, että sikiö osaa  leikkiä sormillaan, imeä peukaloa, yskiä ja hikotella. Vauvakuume pahenee kun ajattelee millainen pikkupakkaus masussa jo on. Tuli katsottua 4D -ohjelma viitosista tiistaina. Voi kuinka pieniä ne vauvat olivatkaan ja uskomatonta, että kaikki selvisivät - syntyivät sentään jotakuinkin näillä viikoilla kuin itse nyt olen.

Juuri kun pääsin kehumasta että selkä on hyvässä kunnossa niin yöllä piti hetkeksi vetää sanoja takaisin. Yölliset vessajuoksut alkavat olla taas vakio, ja viime yönä en meinannut päästä kävelemään kun sängystä ylös nousin. Piti seiniä pitkin mennä kun joka askel vihlaisi ikävästi selkään ja lonkkiin. Onneksi aamulla tuota ei enää tuntunut.

Tänään tarhaan jääminen oli Pipalta ja Taaperolta sujunut paremmin kuin eilen. Pipa oli vähän murjottanut mutta mennyt sitten leikkimään muiden kanssa. Taapero puolestaan oli hihkunut heti pupua ja kun sai pupun kainaloon, jäi tarhaan vilkuttamaan isälle. Kumpikin viihtyy kuitenkin päivät ihan hyvin, ja tänään Taapero oli jo suostunut syömään ruokaakin - oli jopa kolmeen otteeseen ottanut lisää.

Kotona iski vaihteeksi taas uskomaton väsymys mutta sisulla päätin käydä silti kaupassa jo tänään ettei huomenna tarvitse muuta kuin leipoa. Posti oli tuonut Isosiskolle yllätyskirjeen Kaleidoskoopilta, piti sisällään pari pientä ristipistotyötä, jotka Kale lähetti käsitöistä innostuneelle tyttöselle. Tosin irkissä selvisi että mokoma yrittää lahjoa Isosiskoa muuttamaan heille siivousavuksi e025.gif. Isosisko oli yllättynyt ja iloissaan lahjasta - kunhan saadaan nämä synttärit pois alta niin autan tytön työn alkuun. Tänään Isosisko onkin Lappeenrannassa pelaamassa. Klo 16 lähtivät ja kaksi peliä on, joten veikkaan että tyttö kotiutuu vasta klo 22 aikoihin.

... Hihi... tässä kirjoittaessa minulla ja Tähtösellä on ollut hauska leikki. Tähti työntää jalkaa (näin oletan) masun yläosassa ulospäin, minä laitan sormen siihen kohtaan ja painan hieman takaisin, jolloin alkaa tulla potkuja tiheämmin ja jalka siirtyy äkkiä käteni alta pois ja siirtyy toiseen kohtaan. Minä seuraan perässä ja sama taas alusta. Jos minulla olisi vielä napa (nyt on vain epämääräinen napa-alue) niin sekin voisi pomppia iskujen tahdissa.