Klo 9: Vielä saa istua rauhassa ja juoda aamukahvia. Taapero kömpi sänkyyn viereeni jo klo 8, mutta kun sai tissin suuhunsa, jatkoi uniaan vielä hetken, noustiin juuri ylös. Tuuliviiri vislailee leikkihuoneessa (on oppinut viheltämään ja nyt sitä saa kuulla koko ajan - välillä meinaa käydä hermostuttamaan) ja pelaa, koulu alkaa vasta klo 10. Taapero on äänestä päätellen tyhjentämässä keittiön ruokailuvälinelaatikkoa. Taidanpa hakea pois sieltä... Mjoo, ei se ollutkaan laatikko vaan poju tyhjensi likaisia astioita tiskikoneesta.

Klo 10: Juon viimeisiä kahveja ja suunnittelen kävelylenkille lähtöä. Odottelen vielä hetken jos Taaperon suoraputki hoitaa tehtävänsä kun lapoin toisesta päästä äsken puuroa suuhun. Puuroannos menikin melkein kokonaan. Muutama lusikallinen taisi jäädä kun alkoi yökkimään sen merkiksi, että kiitos riittää. Kävelyllä suunnistan kangaskauppaan, tarvitsen kuminauhaa Tuuliviirin housuihin. Askeleita on tähän mennessä kotona karttunut vain 429 eli n. 360 metriä. Eilen laskeskelin että n. 9 kilometrin jälkeen on 10 000 askelta kasassa.

Klo 10.30-12.00: Ulkona. Kävelyllä ihastelin kuinka musta kissakin osasi liikennesääntöjä ja ylitti tien suojatietä pitkin, katsoi vielä kumpaankin suuntaan ennen tien ylitystä. Kissahan oli fiksumpi kuin monet ihmiset ;)
Kävin kangaskaupan lisäksi Taaperon kanssa taidenäyttelyssä. Aivan ihania maisematauluja - modernit tekeleet ohitin, en ymmärrä niitä, ne kun eivät esitä mitään. Samanlaista taidetta tekevät tehotytötkin kotona... oikein seinämaalauksina :P Seurattiin tovi myös kuinka yksi liikerakennus laitettiin maan tasalle. Tottakai tälläkin reissulla jäin suustani kiinni yhdessä vaiheessa. Vastaan tuli aluesairaalassa osastonhoitajana ollut kätilö, joka jäi eläkkeelle pian sen jälkeen kun Taaperoa odottaessani rakenneultrassa olin käynyt, siis pari vuotta sitten viimeksi nähty. Hän tervehti heti kun minut näki ja selitti seuralaiselleen kuinka meille on näitä lapsia siunaantunut ;D Olen tainnut tehdä lähtemättömän vaikutuksen kun olen muistiin jäänyt ;)
Kotona askelmittari näytti 7140 askelta eli reilu kuusi kilometriä kasassa. Haa, nyt jo enemmän askeleita kuin eilen eli tavoitteesta jäin eilen aika paljon jälkeen. Pitäisi käydä suihkussakin, vaikka paidan perusteella voisi epäillä, että kävin jo vaatteet päällä.

Klo 12-13.15: Istuin koneen ääressä ja lepäsin. Taapero joi pullosta vähän maitoa ja tissistä lisää. Nukahti sitten rinnalle melkein samantien. Taisi raitis ilma väsyttää. Nyt odottelen Isosiskoa koulusta, ja sitten hakemaan Pipa ja Poppana mökiltä. Mies soitteli ja pyysi tulemaan risu ja tikkukaupan kautta, pitää käydä ostamassa jotain kutteri.. cutteri tms. -purua eristeeksi mökille.

Klo 13.30-14: Ei Mies sitten voinut mainita, että joudun itse lapioimaan sen purun säkkiin ;P ... ketku mies, laittaa vaimon töihin. Hain tytöt mökiltä, ja muistin ottaa mukaani jopa Esikoiselle ja Tuuliviirille synttärilahjaksi ostetun kauko-ohjattavan auton. Nyt Miehellä on tilaisuus testata mökillä, että se toimii kun yksinään siellä on.

Klo 14.15-15.00: Kotona taas. Ruoka tulille. Mies soittaa ja kehuu, että auto on mainio. Ehdotti, että ostetaan pojille jotain muuta ja hän pitää tuon auton omana lelunaan :D Mietti jatkaisiko remonttia vai jatkaisiko auton "testaamista" :D Hmm, kuinkahan kolhiintunut tuo on kun pakettiin laitetaan... Esikoinen tuli koulusta mukanaan lappu, jossa tämän illan vanhempainilta siirretäänkin ensi viikon torstaihin (ensin sen piti olla eilen, sitten tänään ja nyt viikon kuluttua). Se sopii, tästä päivästä meinasi tullakin jo turhan kiireinen, kun reilun tunnin kuluttua pitää lentää jo Poppanan muskariin.
Meinaan alkaa kohta käräyttelemään varapäreitä jos Tuuliviiri ei jätä Esikoista rauhaan. Kiusaa ja ärsyttää isompaa ihan tahallaan ja sitten valittaa jos isoveli tönäisee pois kimpustaan :PP Hoh hoijakkaa.

Klo 15-16: Syötiin, siivosin keittiön, ja Taapero heräsi päiväunilta sopivasti niin, että ehdin syöttää pojan. Esikoinen tuumasi, että voisin jättää Taaperon Pipan seuraksi kotiin muskarin ajaksi, kyllä hän katsoo perään etteivät laita taloa tasaiseksi.

Klo 16.15-18: Poppana matkaan ja menoksi. Isosisko lähti samalla oven avauksella - aloittaa tänään hänkin jalkapalloharrastuksen (kuinkas monta lasta tarvittiinkaan että saadaan ihan oma joukkue ;) ? ). Jätin Poppanan muskariin ja lähdin kävellen kirjastoon. Puhelimessa tuli mökin remontin osalta juoruttua myös ainakin puoli tuntia, ensin Miehen ja sitten isäni kanssa. Mies oli malttanut käydä kalassa välillä - tuloksena raitista ilmaa ja kokemusta... ja ehkä yksi nyky, ei ainakaan heinää ollut perässä :D Kukahan ne kalat on varastanut meidän järvestä vai eivätkö ne vieläkään uskalla tulla järven toiselta puolen takaisin kun tehotuhot edelleen mellastavat järvessä saunareissujen yhteydessä?
Muskarin loputtua tultiin suoraan kotiin. Hyvin oli Esikoinen Pipan ja Taaperon perään katsonut, ei ollut talo mullinmallin.
Askelmittari näyttää 8325 askelta eli reilu seitsemän kilometriä. Taitaa jäädä tavoite tänäänkin saavuttamatta. Kävelylle ei voi, tai ei kannata, lähteä kun hyöty Pipan vauhdissa olisi nolla.

Klo 18-19.30: Istuin ja neuloin. Ei ihme ettei tavoitetta saavuteta. Mutta kun olen joutunut puikkojen valtaan, kyllä tämä hellittää kun langat loppuvat... ehkä.

Klo 19.30-21: Iltapuuron teko Taaperolle, syöttö, ja iltapala kaikille muille. Pakko syöttää puuro ensin nuorimmaiselle tai se jää syömättä kun poju pummii osansa paahtoleivistä - saati että ei suostuisi edes syömään jos näkee muiden syövän jotain muuta. Esikoinen imuroi syönnin jälkeen murut lattialta, ja illan herkkupalaksi tarjosin omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Tuo on hyvä ohje, ei liikoja vatkaamisia sun muita. Teen sen kolminkertaisena pellillistä varten.

Nyt vietän hetken surffaten netissä ja sitten kohta Taapero unille. Iltapesut tehtiin jo. Sängyssä voisin lojua Aliaksen ajan, ja sitten vielä neuloa hetken. Nukkumaan pääsen vasta kun pyykit on kuivatettu kuivurissa. Askeleita on mittarissa 8952.