23.12.
Aatonaattona vanhempani tulivat jo aamupäivästä meille. Oltiin juuri lasten kanssa koristelemassa kuusta kun tulivat. Piti käydä kaupassa, vain minun ja äitini, mutta kun Miehen kanssa käytiin kinkku (vaivaset 8,2 kg - tosin luuton) hakemassa niin Mies tuumasi että taitaa lähteä kuskiksi. Tien pinta oli peilijäätä, paljon ei viitsinyt Mersulle jarrua näyttää kun auto päätti että toinen reitti olisi parempi kuin tie. Tuo siis kitkarenkailla. Päätettiin ottaa Miehen eli minun autoni tilalle, siinä oli nastarenkaat ja minä en sillä autolla aja - ihan siksi että kun olen tottunut nyt näillä isommilla ja korkeammilla autoilla ajamaan, minusta tuntuu aina etten Citikan ratin takaa näe mitään ja peppu raahaa pitkin asvalttia.

Kuten arvata saattoi, Prisman parkkialue oli turkasen täynnä. Sisälle mennessä sai huomata, että kassajonot olivat erittäin pitkät  mutta käytävillä oli hyvin tilaa tehdä ostoksia. Oltiin sopivaan aikaan liikenteessä kun hätäisimmät jo jonottivat ostokset tehtyään. Siinä vaiheessa kun päästiin kassajonoon, ei edessä ollut enää kuin muutama ihminen ja koko kauppareissu oli ohi vajaassa kahdessa tunnissa! Tosi nopeaa toimintaa kun ottaa huomioon, että juhannuksena minulla ja äidillä meni kauppareissuun reilu kolme tuntia, tosin Hesassa.

Kotiin palattua syötiin ja sitten olikin aika ottaa lahjasulkeiset. Heh, en ollut paketoinut vielä yhtään lahjaa, joten miten niin jäi viime tippaan? Sulkeuduin kodinhoitohuoneeseen jossa aikaa meni sitten parisen tuntia. Yllättävän hidasta puuhaa tuo paketoiminen mutta kivaa, tykkään siitä ja siksi en anna paketoida lahjoja kaupassa. Isommat muksut tiesivät mitä puuhasin, joten eivät ihmetelleet poissaoloa, pienimille vastasin tiedustellessa jatkavani ikuista pyykkisavottaa että jouluksi saisin edes vähän niitä pois jaloista.

24.12.
Mies laittoi kinkun uuniin puolen yön jälkeen, ja aamulla oli vastassa ihana tuoksu kun ylös nousin. Ensimmäiseksi laitettiin riisipuuro tulille (tai siis liedelle valmistumaan, ei notskia sentään) ja Mies alkoi valmistella joulusaunan lämmitystä. Tehotyttö kaksikko sai mennä ensimmäisenä saunaan kun me aikuiset + Esikoinen söimme joulupuuron, muut eivät puuroa syö.

Saatiin saunomiset hoidettua ja alettiin valmistella ruokaa. Lapset kyselivät vähän väliä koska Joulupukki tulee, ja saivat saman vastauksen "en minä tiedä". No, tiesinhän minä mutta parempi olla sanomatta niin eivät olleet kuin kissa pistoksissa vahtimassa kelloa. Oltiin sovittu Joulupukin kanssa että tulee klo 17 tienoilla - ehdittiin hyvin syödä ennen sitä (tämän vuotisesta käynnistä otti 40 e). Vihdoin ja viimein koitti sitten tuo aika että odotettu vieras tuli. Perheen vili vilperi eli Taapero (tästedes Vilperi blogissa, ei enää mikään taapero ole) pysyi visusti kaukana pukista alkuun mutta kun lahjoihin päästiin käsiksi niin ensin siirtyi vähän lähemmäs ja lopulta jo jakeli paketteja pukin apulaisena. Ennen lahjojen jakoa tosin kolme tyttöä esitti Joulupukille hienon laulun, ja toisen vielä ennen kuin pukki lähti jatkamaan matkaa.

Sitten alkoi lahjojen avaaminen. Mukavia lahjoja tulikin ja sopivasti, muutama jokaiselle. Yhteiseksi lahjaksi saimme Nintendo Wiin ja voi veljet... se on mahtava peli - siis tuo Sports. Täällä on keilattu, golfattu, pelattu tennistä ja baseballia niin että lihakseni huutavat hoosiannaa ja pari kertaa olen onnistunut reväyttämään reiteni. Ihana peli!! Saas nähdä kestääkö näin kovaa käyttöä takuuajankaan