Aamusta vaihteeksi aikainen herätys, että ehdin Taaperon käyttää pesulla ja vaihtaa vaatteet ennen kuin Mies tuli hakemaan pojan Mummin luo. Sen jälkeen pikapikaa omat pesut ja pukemiset ja matkaan, aika polille oli klo 10.15.

Kerrankin olin äitipolilla ajoissa, jo ennen omaa aikaani. Vaikka ei siitä mitään hyötyä ollut. Odotushuone oli tupaten täynnä porukkaa. Hetken istuttua (ehdin yhden lehden lukea) tuli kätilö hakemaan minut ctg-käyrään. Vasta kolmannella yrittämällä saatiin läpyskät niin ettei Tähti karannut alta pois, ja tässä vaiheessa minä olin saanut siirtyä jo tuolilta puolimakuuasentoon.

Pikkuinen olikin virkeällä päällä. Maha heilui ja oli epäsymmetrinen suurimman osan aikaa kun nahan alla meni milloin missäkin terävää kulmaa. Yksi supistuskin tuli, tosin sitä käyrä ei piirtänyt mutta sydänäänistä sen huomasi selkeästi. Tähden sykkeet nopeutuivat ja pysyivät korkeina supistuksen loppumiseen asti. Käyrää otettiin parikymmentä minuuttia.

Sitten katsottiin verenpaine (123/72), pissa (puhdas) ja paino, joka näytti -100 g parin viikon takaiseen neuvolakäyntiin. Sitten taas odottelemaan koska pääsee lääkärin luo. Vähän ennen puoltapäivää pääsinkin. Lääkärinä oli uusi tuttavuus, nuori nainen, ihan mukavan oloinen. Katseli verensokereiden tuloksia ja totesi että hienosti ovat pysyneet kurissa (joitain poikkeuksia lukuunottamatta). Juteltiin myös noista kihomadoista ja antoi luvan minullekin ottaa kuurin muiden kanssa jos tuntuu että tarvitsen sitä. Lääke ei kuulema imeydy suolistosta mihinkään. Noh, katsotaan nyt tarviiko. Jos ne katoavat seuraavan kuurin myötä Taaperoltakin niin eiköhän vitsaus ole voitettu.

Ultrassa näkyi virkeä ja vilkas vauveli. Lapsivettä normaalisti, pää hienosti alhaalla muttei vielä lantiossa piilossa niin etteikö olisi mittoja painoarvioon saanut. Painoarvio nyt 2,1-2,2 kg - neuvolakorttiin laittoi 2,1 kg. Sisätutkimusta ei tehty, se katsotaan sitten tuossa viiden viikon kuluttua uudelleen. Sain uuden ajan rv 37+0:ksi ja silloin katsotaan sitten mitä tehdään... odotellaanko vai sovitaanko kenties käynnistyspäivä. Koon puolesta ei ole syytä huoleen ainakaan näiden arvioiden mukaan mutta katsotaan minun kuntoni sitten (vrt. viime kertaiset liikkumisongelmat) uudelleen.