Kuten otsakkeesta näkyy, oli eilen Poppanalla vuositarkastuksen aika. Mies toi tytön eskarin jälkeen hetkeksi työpaikalleni odottelemaan että menemme sieltä suoraan neuvolaan.

Neuvolassa katsottiin ensin pituus ja paino - uudet mitat nyt 114,4 cm/20,1 kg... vuosi sitten 109 cm/17,4 kg eli onhan tuo tirppana vähän kasvanut. Tuossa vaiheessa muistin niinkin tärkeän asian (Poppanan mielestä) kuin että tiedossahan oli myös pari rokotusta. Iih, sanoi tyttö. Sovittiin että ne jäävät viimeiseksi.

Mittausten jälkeen testattiin tasapainoa kävelemällä viivalla takaperin, hyppimällä ja seisomalla yhdellä jalalla.Hyvin tasapaino pelasi. Sitten oli aika siirtyä pöydän ääreen tekemään tehtäviä. Palikkatestit (siis hahmotustestit) sujuivat hyvin, palikat olivat mallin mukaisessa järjestyksessä äkkiä. Väreistä tunnisti muut paitsi harmaan ja laskeminen sujui myös. Siinä vaiheessa, kun terveydenhoitaja eräässä tehtävässä kysyi "kumpi on vanhempi, äitisi vai mummosi?" ja tyttö mietti ja mietti ja mietti ja kysymys toistettiinkin pariin otteeseen, meinasin jo älähtää että onko noin vaikea sanoa kumpi on vanhempi ;) ... kettu sentään! Ei sen olisi noin vaikeaa pitänyt olla *katsoo peiliin*. No tulihan se mummo vastaus lopulta.

Kaiken kaikkiaan tehtävät menivät kaikki hyvin. Ainoa missä oli heikkoutta oli kuulomuistia vaativa tehtävä, jossa terveydenhoitaja sanoi neljä sanaa ja Poppanan olisi pitänyt sanoa ne heti perään kun terveydenhoitaja hiljeni. Toisaalta pidemmät ja monimutkaisemmat tehtävät kyllä muisti ja teki oikein. Kuten "ota kynä käteen kun olet siirtänyt ensin auton palikan vasemmalle puolelle". Näiden tehtävien jälkeen testattiin kuulo ja siitä ei löytynyt selitystä sille miksi minun sanani ei kuulu ja tehoa kotona - testin mukaan kuulee aivan hyvin eusa_think.gif.  Näköä ei katsottukaan kun Poppana kerran vuodessa käy silmäpolilla karsastuksen takia ja käyttää silmälaseja koko ajan. Seuraavan kutsun tuonne polille pitäisi tullakin kohta puoliin kun ensi kuussa tulee vuosi täyteen edellisestä käynnistä.

Lopuksi oli sitten se ikävämpi osuus. Piikki kumpaankin käteen... MPR ja Tetravac (DTaP-IPV: tarkoitettu lasten rokotuksiin kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää ja poliota vastaan. Yleisen rokotusohjelman mukaan hinkuyskä-, kurkkumätä-, jäykkäkouristus- ja polioimmuniteettia tehostetaan 4-6 vuoden iässä käyttäen solutonta hinkuyskärokotetta sisältävää yhdistelmää). Siinä vaiheessa tyttö pitkästä aikaa kiipesi minun syliini halattavaksi ja vähän inisi mutta loppujen lopuksi se sujuikin ihan hyvin.

Ennen lähtöä virkistin muistiani että pitikös minun ottaa neuvolaan yhteyttä kun synnytys on ohi mutta ei tarvitse. Neuvola ottaa yhteyttä kun saa äitiyskortin sairaalasta postin mukana. Hyvä niin, voisi unohtua muuten.Sanoin jo että seuraavalla kerralla terveydenhoitaja saakin tulla sitten meille kotiin vaihteeksi f015.gif. Ne ekat käynnit kun on mahdollista kotiin saada niin miksipä niitä ei hyödyntäisi, ei tarvitse lähteä vauvan kanssa ryntäilemään kello kaulassa mihinkään.