Tää päivä on ollut niitä mitä ei olisi väliksi olla. Alkoi ihan kivasti, Vilperi lähti aamulla kerhoon ja Jesperi katseli vaihteeksi (miljoonanteen kertaan) Autot -elokuvaa.

Klo 11 Vilperi tulee kerhosta silmälasien toinen sanka katkipoikki HuutoHuuto . Jees, ihan kiva juttu, uusia ei saa millään vähään aikaan kun on isoja laskuja menossa (auton dieselvero, vakuutusmaksu, ja liuta sitten noita pienempiä) ja autotkin on pakko ihan kohta katsastuttaa kunhan saa niihin rahat kasaan. Alkoi suoraan sanottuna veetuttaa ihan tosissaan kun olen hokenut päivät pääksytysten että pitää huolen niistä laseista ja varoo ettei Jesperi saa niitä kouriinsa. No, tänä aamuna oli taas napannut lasit Vilperin päästä ja ilmeisesti sen verran ehtinyt taivutella että kerhossa pukiessa riitti pieni tönäisy ja sanka katkesi. Eilen se oli kunnossa vielä kun käytin laseja optikkoliikkeessä säädettävinä.


Päivän hyvät uutiset jatkuivat kun vähän ennen klo 12:sta soitti Esikoisen koulun terveydenhoitaja, että poika pitäisi käyttää lääkärissä kun loukkasi jalkansa liikuntatunnilla. Olin juuri syöttämässä vauvaa ja Pipaa piti lähteä hakemaan, lisäksi päivystykseen meno ilman ajanvarausta tämän lapsikatraan kanssa ei oikein innostanut - siellä olisi alkanut savu kohoamaan yhden sun toisen korvista kun sulakkeet olisivat alkaneet paukkua riiviöiden mekastaessa. Ainoa miten nuo saisi istumaan paikoillaan ja hiljaa olisi ollut nippusiteet ja ilmastointiteippi ja se taas olisi takuulla tuonut yläkerran sosiaalitädit paikalle viipymättä. Sovittiin sitten että koulun vahtimestari vie pojan terveyskeskukseen ja poika soittaa minulle kun tarvitsee hakijan.

Klo 14, juuri kun olin alkamassa syöttämään vauvaa, poika soitti että pitäisi hakea. Suunta aluesairaalaan röntgeniin kun tk luopui röntgenistä jokin aika sitten. Älytöntä!! Noh, hain Esikoisen ja mentiin aluesairaalaan. Röntgenissä odotettiin puoli tuntia ja eräs hoitaja alkoi ihmetellä kun ei näy lähetettä. Selvisi että se oli mennyt jonnekin väärään paikkaan. Lopulta saatiin kuvat ja kello oli vähän yli kolme - tk menisi kiinni klo 16 että kiire tuli ajaa sinne takaisin ja tottakai ilmottautumisluukulla sai jonottaa vartin kun joku pappa jäi juttelemaan mukavia tiskin takana istuvalle. Onneksi sen verran oli sentään onni myötä että lääkäri ehti kuvat katsoa eikä tarvinnut ajaa takaisin aluesairaalan päivystykseen. Jalassa on murtuma mutta sellaisessa kohtaa ettei kipsata voi, ja pitäisi luutua nätisi itsekseen. Paranisi 2-3 viikossa, tosin jos viikon kuluttua on vielä kovin kipeä niin sitten tarkistamaan asento. Vauvapieni sen sijaan nukkui koko tuon parituntisen kaukalossa kunhan vain pidin huolen ettei liike lakannut, olihan tyttö mukaan otettava kun se ruokakin kulkee minun mukanani.

Muoks. klo 18 aloin ihmettelemään missä Jesperi on. Ei näy ei kuulu vaikka huhuiltiin. Samassa Vilperi luikkii kodinhoitohuoneesta päin lujaa ja hälytyskellot alkavat kilkattaa, Jesperi olisi varmasti ollut siellä missä Vilperikin. Menin kodinhoitohuoneeseen ja räjähdys oli taattu!

Samperin jätkät olivat penkoneet kodinhoitohuonetta ja löytäneet uudestavuodesta yli jääneet papatit, noidanpillit, roomalaiset ym. ja purkaneet ne hemmetin papattimatot ym. yksittäisiksi osiksi ja sitä hemmetin ruutia ja sytyslankoja ja irrallisia papatteja ym. oli PALJON. Puhdas pyykkikin oli kaikkea muuta kuin puhdasta. Tuli todistettua että onneksi ruuti ei räjähdä vaikka käsittelijä on erittäin tulisella olotilalla. Piti hakea rikkalapio ja harja avuksi ja sain kasaan muovikassillisen räjähtävää roskaa... ei noista enää mihinkään ole joten tulipahan reissu palolaitoksellekin että niistä pääsee eroon. Voi tätä ketutuksen määrää. Helvetti suoraan sanottuna ja monta muuta painokelvotonta myös. Omat kädetkin haisee nyt ihan ruudille vaikka olen pessyt ne pariin otteeseen. Yök.