Isosisko pääsi tänään Tykkimäelle sattumalta. J-serkun isän ammattiliitto tarjosi jäsenilleen kaksi ranneketta kauden päättäjäisiin, ja koska J-serkku kaipasi toki seuraa laitteisiin, niin Isosisko sai illalla kutsun tulla mukaan. Eikä tarvinnut kahta kertaa kysyä, että lähteekö. Esikoiselle tuosta ei viitsi sanoa mitään, tuo hyppi jo illalla kiukusta kun Tuuliviiri sai jäädä yökylään heidän yhteisen kaverinsa luokse, ja hän joutui tulemaan kotiin. Nyt kun kertoisi Tykkimäen reissusta niin Esikoinen varmaankin halkeaisi.

Isosisko oli lähtenyt jo siinä vaiheessa kun minä ja Taapero kömmittiin ylös sängystä puoli yhdentoista aikoihin. Taaperoon tainnut iskeä unikärpänen vaihteeksi, yhdessä vaiheessa tuo sentään heräili jo klo 9 aikoihin. Mutta en valita, en. Eilen illalla Taapero istui ekaa kertaa potalla kun tuli saunasta - kaivoin kapistuksen esiin, vaikka mitään pottaharjoittelua tuskin aloitetaan vielä. Isommat ovat kaikki aikoinaan oppineet päivä- ja yökuiviksi niillä main kun 2 v. täyttävät, ja helposti, pottaharjoittelua riitti sitä ennen vain muutama viikko. Paras merkki on ollut se, että yövaippa on ollut aamuisin kuiva siinä vaiheessa jo kauan, silloin on ollut hyvä aloittaa pottailu. Esikoisen kanssa aloitettiin potalla istuminen siinä vaiheessa kun tuota sai istuttaa, ja silti oppi kuivaksi vasta 2-vuotiaana, joten ihan turhaa touhua aloittaa vielä. Saapahan vielä käyttää kestovaippoja jonkun aikaa ;)

Mutta jospa saisi itsensä irti tästä koneelta ja kävisi heittämässä vähän kiisseliä Mersuun. Eilen katselin mistä kannattaa tankata, ja totesin että vaikka ABC:ltä saisi bonuksia, niin ei kannata kun diesel on siellä 10 senttiä/litra kalliimpaa kuin toisaalla. Järkky hintaero! Maitoa on niinikään käytävä ostamassa taas kymmenisen litraa niin riittää ehkä maanantaihin - paljonkohan Valio veloittaisi kylmäsäiliövaunusta pihalla... Lehmää en halua kun ei minusta ole juomaan vastalypsettyä maitoa (yökkii), sitäkin olen päässyt maistamaan joskus.