Eilen oli ensimmäinen neuvolakäynti vauvan kanssa. Mitat tuoreeltaan olivat (suluissa kuukaudessa tullut lisäys):

Paino: 4350 g (+ 492 g)
Pituus: 53,5 cm (+3,5 cm)
Pää: 37,5 cm (+0,5 cm)

Tyytyväiseksi ja hymyileväksi vauvaksi th totesi ja kasvu on ihan hyvää. Vähän jo puhuttiin rotarokotteestakin, ja tuumasin että sen taidan jättää väliin kun tyttö on niin tyytyväinen tapaus eikä mahavaivaa ole. En viitsi ottaa riskiä rokotteesta, ja kun siinä on se tartuntariski olemassa eikä näitä kotonaolevia ole muitakaan rokotettu niin ehkä jätän väliin. Kuitenkin kahdeksasta lapsesta vain yksi on sen sairastanut.

Pipa on syksystä asti puhunut että tarvitsisi isomman pyörän ja kyllähän se niin on kun pyörä vähän pieneltä näytti. Poppanalla oli 24":nen josta todettiin että olisi hyvä koko Pipalle mutta sitten Poppana tarvitsee pyörän. Aloin selailemaan Keltaista pörssiä sun muita ja ensin mainitusta löytyikin pari vuotta vanha 26" 7-vaihteinen Helkama. Hinta oli minusta ihan ok, 150 e kun pyörä on kuin uusi. Sunnuntaina mies sitten ajeli Isosiskon ja Pipan kanssa pyörää Mäntyharjusta hakemaan, tuli halvemmaksi itse käydä siellä (reilu tunti suuntaansa) kuin laittaa Matkahuollon kautta. Nyt meillä on kaksi onnellista pyöräilijää ja taas yksi pyörä lisää jo ennestään täyteen autotalliin. Seuraavaksi kai pitää alkaa selailemaan olisiko kenelläkään myydä varastoa kun autotalliin ei kohta mahdu enää sisäänkään . Niin ja uusi uppovesipumppu tarvitaan myös mökille kun talvi yllätti ja nykyiseen jäätyi vedet sisään hajottaen sen.

Tänään kävin sossussa, pakko tuon sairaalalaskun takia kun päivämaksu on isompi kuin minun bruttopäivärahani. Ennaltaehkäisevänä toimeentulotukena se maksetaankin sitä kautta mikä oli enemmän kuin ajattelin. Toivoin että jos edes vähän apua saisi niin hyvä. Vaikka sanoin että pärjätään kyllä muuten niin halusi että haen toimeentulotukea varuiksi niin voivat tehdä laskelmat kun lapsia on näin monta. Samaten oli huolissaan jaksamisestani (vaikka sanoin ettei ole ongelmia siinäkään) ja ehdotti että perhetyöntekijä joka kävi meillä Tirppanan ollessa vauva, tulisi taas aina välillä niin saisin omaa aikaa. Hmm, mitä minä osaan tehdä omalla ajalla  ? Tietty tuo pyykkisota on ainaista ja siivotakin olisi ihan kiva kun rauhassa saisi tehdä ja niin ettei joku kulje perässä sotkemassa samantien... Noo, enköhän minä tekemistä keksi jos perhetyöntekijä tänne tulee .

Huomenna tulee pappi aamupäivästä käymään mutta taitaa käydä niin ettei tälläkään kertaa meillä ole vielä antaa lomaketta täytettynä kun nimestä ei ole vielä tietoa. Onhan tässä vielä reilu viikko aikaa... köh.. Lauantaina puolestaan lähden esittelemään vauvaa Hesan sukulaisille osan porukan kanssa. Mies, Esikoinen ja Tuuliviiri jäävät talonvahdeiksi kun ei viitsi kahdella autolla lähteä - on tuo bensa niin älyttömän kallista nykyään. Alkaa kirvellä jo dieselinkin tankkaaminen kun lisäksi on joutunut maksamaan suolaisen dieselveron (tästä pikkubussista n. 960 e/vuosi).

Mutta jos yrittäisi katsella herääkö pikkumuru tänään ollenkaan seurustelemaan. On ollut hereillä ehkä jonkun vajaan kaksi tuntia tänään. Niin ja loppuun kuva Tirppanasta joka nukahti pöytään kesken puuron syönnin