Tänään tätä menoa on taas riittänyt. Aamulla herätys klo 8, Mies ehti keittää aamukahvit ennen töihin lähtöään joten sellaisetkin ehdin juomaan. Klo 9.30:ksi piti viedä Pipa kerhoon ja sieltä suunnistin Taaperon kanssa äitiysneuvolaan joka oli klo 10.

Neuvolassa oli mukana terveveydenhoitajaopiskelija, joka sai hänkin minun puolestani olla paikalla ja tutkia vauvan asentoa ym. Mistäs sitä oppia saa jos ei saa harjoitella.
Neuvolakuulumiset rv 33+0
paino: +133 g/vko, yhteensä +5,5 kg
RR: 110/68
pissa: puhdas
hb: 114 - juuri kun eilen ihmettelin etteipä ole tässä raskaudessa rautaa tarvinnut popsia.. olisi kai pitänyt koputtaa puupäätä sen sanomisen jälkeen, nyt tuli kehoitus rautaa napata
sf: 29,5 cm
syke: n. 145
liikkeet: ++ - terveydenhoitaja nauroi että tämähän on liikkeessä koko ajan kun asentoa kokeili
rt

Muistin vihdoin ja viimein kysyä voisiko minultakin katsoa kolesteroliarvot kun niitä ei ikinä ole katsottu. Th oli sitä mieltä ettei näin raskausaikana kannata mutta kirjoitti ylös että jälkitarkastuksen aikaan sen voisi ottaa. Ok, se riittää minulle. Kunhan sen nyt jossain vaiheessa saa tietää. Joka paikassa kun siitä toitotetaan että olisi hyvä tietää ja minulta ei tosiaan koskaan ole sitä katsottu.

Seuraava neuvola kahden viikon kuluttua, ja silloin onkin hieman kiire. Aika on klo 8.30 ja klo 9 pitäisi sitten olla Poppanan kanssa silmäpolilla. Noo, kyllä sitä ehtii kun pistää tossua rivakasti toisen eteen vaikka hampaat irvessä.

Neuvolasta suuntasin pankkiautomaatille. Tuuliviirin lahja oltaisiin ostettu eilen mutta liikkeessä ei MasterCard käynytkään, joten piti käydä automaatilla nostamassa se raha. Tuli kuljettua yhden kaupan ohikin ja ilmastointi lykki nenään niin ihanaa grillatun kanan tuoksua, että piti käydä grillattuja koipia ostamassa lounaaksi. Kaupasta vaapuin vielä (onneksi oli Taaperon rattaat mukana niin siitä sai tukea) kangaskauppaan ostamaan trikoovinonauhaa niin pääsen ompelemaan lisää jotain kivaa. Siellä kännykän herätys alkoikin piippaamaan sitten jo sen merkiksi että pitää Pipa lähteä hakemaan (kerho loppuu klo 11.30) joten nopeaa vaappumista autolle ja tyttöä hakemaan.

Tultiin kotiin, syötiin broilerinkoivet ja laitoin pikapikaa karjalanpaistin uunikuntoon, ja sitten tulikin kiire hakemaan Poppanaa hakemaan, jonka eskari loppuu  klo 12.30. Taapero ei suostunut yhteistyöhön ja laittamaan kenkiä jalkaansa, joten koska oli kiire, nappasin pojan olkapäille sukkasilleen ja kannoin autoon. Joskus ei ole aikaa neuvotella vaan sitä tehdään niin kuin minä sanon ja piste.

Hain Poppanan ja tultiin kotiin, keittiön siivousta ja nyt tämä hetki tässä koneella. Ihan justiinsa pitää lähteä tapaamaan Esikoisen opettajaa, jonka kanssa on sovittu tapaaminen klo 14. Sen jälkeen pitäisi vielä ehtiä kaupassa käymään ostamassa maitoa ja kai se jotenkin pitäisi juhlistaa tänään myös Esikoisen syntymäpäivää k040.gif.