Onpahan tänään ollut taas vaihteeksi lämminsavustettu olo. Aamusta alkaen maisema oli savunharmaa, aurinkokin pilkotti savun takaa... välillä melkein epäilin että omat linssit on niin huurussa/likaiset että kaikki on harmaata mutta ei, kyllä tuosta savunhajusta muutkin valittivat. Töissä aamukahvilla tultiinkin tulokseen että taitaa veli venäläinen vaihteeksi huijata kun väittää maastopalojensa sammuneen tai sitten siellä on taas viikonloppuna suomalaisturistit käyneet Venäjän metsässä piilokessulla ja sytyttäneet uusia paloja. Meidän vikahan se kuulema oli että siellä metsäpaloja oli... pah! Ja kun tuohon savuun lisää kuuman ja hiostavan päivän niin yhtälö on lämminsavustettu.

Töissä oli taas oikein mukava päivä, minähän viihdyn tuolla oikein mainiosti - varsinkin kun tekee lyhyttä päivää. Taapero oli viihtynyt myös tarhassa. Tänään ei ollut missään vaiheessa tullut itkua vaan poika oli aamusta asti leikkinyt reippaasti niin sisällä kuin ulkona, ja 1½ tunnin päiväunetkin ehti ottaa ennen kuin kävin pois hakemassa. Pipa nukkui myös... jälleen kerran sikeääkin sikeämmin eikä olisi halunnut herätä kun herättelin. Poppana on eskarista innoissaan. Alusta asti on tykännyt sinne mennä ja olla. Tänään oli tarhatädin kanssa syönyt ulkona luumuja puista minua odotellessaan, olivat kuulema hyviä.

Tuuliviiri ja jotkut muut pojat puolestaan olivat koulussa harrastaneet extreme-lajia. Kiusasivat ampiasia jonkun pesän lähellä ja Tuuliviiriä oli pistänyt ampiainen takapuoleen ja käteen, jotain toista kuuleman mukaan peräti 14 ampiaista. Hulluja!

Eilinen meni mökillä ja uimassa tuli käytyä useampaan kertaan. Välillä käytiin katsomassa Esikoisen peli ja mentiin takaisin mökille uimaan ja syömään. Kaula vain on hieman kipeä kun Esikoinen sukelsi ja arvioi välimatkan väärin, sain potkun suoraan kaulaan. Köh köh... se vähän tuntui ja nyt on hieman kosketusarka.

Mutta nyt tuli Mies ruokikselle joten syömään.