Tänään oli jälleen kerran päivä ohjelmaa täynnä. Perhekerhossa oli valokuvaus, joten senkin sovitin päivän ohjelmaan, joka oli sitten seuraava:

klo 8 ylös

klo 9 Jesperin, Pipan ja Taaperon herätys, Jesperi Miehelle vaipanvaihtoa varten ja minä puin Taaperolle - sen jälkeen hörpin aamukahvia koneella, tsekkasin laskutilin katteen ja imetin vauvan

klo 10 perhekerhoon (Mies vei ja meni sillä välin tankkaamaan auton), jossa kerho-ohjaaja oli varannut meille ensimmäisen kuvausvuoron ja meidän kuvauksen jälkeen otettiin välissä ryhmäkuva ettei jäädä siitä pois. Aikaa jäi vielä pikaiseen kahvi/mehuhetkeen ja sitten piti pukea päälle

klo 10.40 Mies haki meidät kerhosta, mentiin kotiin, kävin vessassa ja Mies vaihtoi autoa Pipan ja Taaperon kanssa lähteäkseen kauppaan.

klo 11 starttasin kotipihalta Jesperin kanssa kohti Kotkaa.

klo 11.45 olin Karhulassa, aika rokotusklinikalle oli klo 12.

klo 12.50 oli Jesperi tutkittu ja rokotettu, piti vielä parikymmentä minuuttia istua ennen kuin sai lähteä. Rokotuksen jälkeen ½ tuntia piti odotella ennen poistumista. Tuossa välissä oli hyvä syöttää pieni. Jesperin kummitäti oli tullut odottelemaan että päästään siirtymään Heseen. Pyysin oppaaksi koska Karhula on aivan vieras paikka minulle ja luultavasti olisin eksynyt jos olisin yksin lähtenyt seikkailemaan.

Käytiin syömässä ja rupattelemassa Hesburgerissa ja klo 14.30 lähdin kohti kotia. Tuossa vaiheessa tuuli pöllytti lunta niin että moottoritiellä ajelin suosiolla 80-90 km/h vaikka nopeusrajoitus oli 100. En meinaan meinannut eteeni nähdä välillä, ja autokin meinasi lähteä luistamaan pariin otteeseen. Kaasujalan hölläys auttoi kummasti. Tuppasi vähän väsyttämäänkin jo joten välillä piti herätellä itseäni laulamalla... Miehen sanojen mukaan se herättää kyllä kuolleetkin joten ei ihme että pysyin hereillä wink.gif?

Kotona olin taas klo 15.20 ja söin hieman lisää kun Mies oli ruokaa tehnyt. Sitten piti lähteä pankkiin, aika pankkineuvojalle oli klo 16. Sieltä tultiin kotiin vajaa tunti myöhemmin ja päätin etten liiku enää minnekään tänään.

Ajomatkat sujuivat mennen tullen hyvin. Jesperi nukkui mennessä, ja rokotusklinikalla poika nukahti ensin rinnalle, havahtui pukemiseen ja nukahti matkarattaisiin kun käveltiin parkkipaikalle. Nukkui jopa niin sikeästi ettei herännyt edes siihen kun siirsin turvakaukaloon. Hesestä poislähdettäessä havahtui taas hetkeksi kun laitoin autoon kiinni mutta nukahti heti kun auto liikkeelle lähti. Eikä poju ole pahemmin sen jälkeenkään hereillä ollut. Ja ne hetket kun on hereillä, hymyilee ja jutustelee tyytyväisenä. Mitähän siinä rokotteessa oli mukana eusa_think.gif.

Itse rokotus oli varmasti ilkeämpi minulle kuin Jesperille. Toki reppanalta itku pääsi pistettäessä mutta niin meinasi minultakin päästä jo ennen pistämistä. Toinen tyytyväisenä ja pahaa aavistamattomana on sylissä ja yhtäkkiä piikitetään.. puuh. Aina se näköjään yhtä ikävän olon minulle tekee, nämä ensimmäiset rokotukset. Kotiinviemisiksi saatiin rokotuspäiväkirja, johon viiden päivän ajan mitataan iltalämpö, ja viidentoista päivän ajan seurataan tuleeko jotain rokotusoiretta vai ei. Saatiin kuumemittari mukaan, ja kiitoslahjaksi Jesperi sai kauniin vaaleansinisen fleece-peiton jossa on perhosien ja kukkien kuvia. Ihanan pehmeä peitto.