Hupsista kun taas on aikaa vierähtänyt viime kirjoituksesta. Silloin epäilin Vilperillä märkärupea ja oikeassa olin. Ab-kuuri tuli ja heti alkoi naama parantua ja poika pääsi eskariin. Meinasi pojalle tulla jo hätä että onko Isosisko siellä enää kun hän sinne menee kun päivän joutui olemaan poissa mutta rauhoittelin että onhan tuo pari viikkoa. Ja nyt se kaksi viikkoa jo meni . Tänään Isosiskolla on viimeinen TET-päivä päiväkodissa ja pienten puolella lastentarhaopettaja epäili että lapsille tulee Isosiskoa kova ikävä, tytöllä on kuulme oivat otteet ja tulee todella hyvin pienten kanssa toimeen. Raskastakin tuo työ on näyttänyt olevan - parina päivänä nähnyt kuinka tyttö istuu löhösohvalla ja lukee kirjaa (ja pienet kiipeilivät yli ja kuulema puristelevat poskia.. hihi) ja eilen kun olin Vilperin eskarikeskustelussa, oli tytöllä peli kesken vähän isomman pojan kanssa. Sai sitten Tirppanan ja Jesperin siihen vahdittavaksi myös niin kävin eskariopettajan kanssa tekemässä Vilperin suunnitelmaa. Ensi viikko onkin sitten syyslomaa ja vasta sen jälkeen Isosiskolla on paluu kouluun. Osaakohan tuo vielä kun kolme viikkoa ollut taukoa...

Eilisen eskarikeskustelun tuloksena eskariopettaja ehdotti että toimittaisin heille eskariin noita Vilperin puheopetusmonisteita niin voivat sielläkin käydä niitä läpi kun nykyään ei enää eskarissa kierrä puheterapeutti. Sanoi että samalla voi harjoittaa muitakin joilla on kirjaimia hukassa eli pitää syysloman jälkeen muistaa laittaa Vilperin reppuun puheopetusvihko. Piti jo tänään mutta enhän minä sitä muistanut.

Yhdet synttäritkin perhepiirissä päästiin pitämään tässä välissä kun Tuuliviiri meni täyttämään 13 vuotta! On siinä reipas poika, vähän hulivili vaan vielä ja koulusta tuleekin viestiä että sählää tunnilla ja on levoton kun ei oikein osaa olla paikoillaan. Tästä asiasta saanen varmaan vielä jokusen puheen pojalle pitää mutta luotan että oppii kun aika kuluu. Ja kun ei tuo ilkeyttään tuota tee, lupaa aina tehdä parhaansa. Pari jälki-istuntoa on nyt syksyn aikana ollut kun myöhästelee tunneilta - ja se mitä en ymmärrä on että miten voi koulussa ollessa myöhästyä kesken päivää tunneilta. Noh, lupasi parantaa tapansa tuossakin kun tietää että pääsen netin kautta katsomaan kuinka päivät sujuvat eli tuleeko myöhästymisiä vai ei.

Tänään käväisin diabeteshoitajan luona hakemassa uuden sokerimittarin kun vanhaan ei saanut enää liuskoja. Nyt niitä taas piisaa. Ensimmäinen sokerirasitus silloin rv 14+3 meni rajaa hipoen läpi, arvot olivat 4,3 - 9,9 - 7,6 eli tuo keskimmäinen jäi himpun alle rajan mikä on 10,0. Nyt pyrin syömään karpisti joten ylityksiä tuskin tulee mutta lähinnä jos joskus kiireessä heitän muun perheen kanssa samaa ruokaa suuhuni niin täytyy mitata. Ruokavalio tuntuu ainakin purevan, kävin pari päivää sitten puntarilla ja paino oli tippunut kilon . Nyt olisi siis painonnousu +1,3 kg alusta.