Vietettiin tänäkin vuonna juhannus Hesassa - vaihteeksi koko perhe eli kahdella autolla piti kulkea. Huolimatta siitä että lupaili kehnompia ilmoja, juhannussää osoittautui sittenkin ihan mukavaksi. Oli ok lämmintä, aurinko pilkisteli pilvien välistä ja sateetkin osuivat sopivasti yöhön jolloin eivät haitanneet grillausta tai muurinpohjalettujen paistoa. Juhannuksena siis syötiin hyvin ja olla möllötettiin.

Sunnuntaina ajeltiin kotiin ja eilinen päivä meni siivotessa. Nyt mietin jaksaisinko pyykkirumbaa vai en. Kai se täytyisi. Huomenna ei ehdi kuitenkaan. Vanhempani tulevat tänään mökille ja huomenna lastenvahdeiksi kun ajelen Kotkaan np-ultraan. Sen jälkeen ohjelmassa onkin päiväunet Jesperin kera ja sitten mökille grillailemaan. Rauhallista kesää siis vietetään.

Ennen juhannusta Vilperillä oli käynti puheterapeutin luona. Puhe vastasi testien mukaan ikätasoa vaikka niitä kirjaimia ja äänteitä jäi vähän uupumaan. Puheterapeutti tuumasi että voisihan tuota hieman avittaa ja antoi kotitehtäväksi suujumppaohjeita, ja elokuun lopussa käydään taas paikanpäällä katsomassa onko asiassa edistytty. Totesi ettei mitään tiheitä käyntejä ole tarvis tehdä, vähän tuetaan vain puheenkehitystä.