Pitkästä aikaa oli viikonloppu, jolloin koko perhe oli kotona. Vanhempani ja kummitätini miesystävineen halusivat (ja saivat ilmanmuuta) valloittaa mökin itselleen perjantai-illasta sunnuntaiaamupäivään, niinpä Mies joutui olemaan kotona ja lapset samoin. Työpäivähän Miehellä lauantai kuitenkin oli eli siinä mielessä ei haitannut. Kotona olosta oli se hyöty, että tuli nurmikko leikattua, orapihlaja-aita leikattua ja keittiön lattia ja pinnat siivottua... Mies siis puuhasi kun ei osaa olla tekemättä mitään.

Isosiskon joukkue teki talkootyötä lauantaina toimimalla SM rallin huoltopisteessä letun-, makkaran- ja pyttipannun paistajina, jäätelömyyjinä, hoitamalla kahvituksen ja tekemällä sämpylöitä koko joukon ja muutaman päällekin. Kello 8 piti olla paikalla ja illalla klo 19.30 Isosisko tuli kotiin eli oli päivällä pituutta. Tulijaisina tyttö toi kotiin jumalattoman kokoisen säkin kinkku- ja meetwurstisämpylöitä, hillomunkkeja ja pullaa, jotka olivat jääneet yli. Olivat lykänneet säkin tytölle kun tiesivät että neidillä on iso perhe jossa riittää syöjiä laugh.gif. Ja kyllähän nuo kauppansa tekivät.

Sunnuntaina puolilta päivin alettiin sitten pikkuhiljaa valumaan kohti mökkiä, että ehdittäisiin jutella mökkivieraiden kanssa. Kummitätini lupasi samalla reissulla parturoida Miehen, esikoisen, Tuuliviirin, Taaperon ja isäni hiukset eli tuli sekin hoidettua samalla. Tuuliviiri sai jostain päähänsä haluavansa kaljun ohmy.gif mutta sain taivuteltua siihen, että jätti millin siilin päähänsä. Ihan oudon näköinen poika nyt. Taapero oli nyt toista kertaa parturoitavana ja niin hienosti istui paikallaan että kummitätini oikein ihmetteli.

Koska oli lämmin niin edes vesisade ei estänyt minua ja lapsia kirmaamasta järveen. Ai että teki hyvää kun pääsi uimaan. Alussa tuntui hieman viileältä vesi mutta äkkiä siihen tottui. Mittari näytti pohjalämpötilaksi +21 astetta eli eihän tuo tosiaan kylmää ollut.

Grillattiin ruokaa ja juhannuksena ihastuttiin grillattuihin valkosipuleihin eli niitä oli pakko tehdä lihan kaveriksi. Todella herkullisen makuisia.
Ohje: Folionyyttiin kuorittuja valkosipulin kynsiä, päälle aromimaustetta ja öljyä, ja nyytti kiinni. Grilliin n. 15-20 minuutiksi eli kunnes ovat pehmeitä.
Nuo olivat niin hyviä että niitä tuli syötyä aikas paljon. Seurauksena sama kuin juhannuksena eli aika kamalat ilmavaivat. Pakko siis rajoittaa noiden syöntiä ettei jatkossa toistu. Olo oli meinaan todella tukala illalla kun vatsaan sattui.

Kotiin piti lähteä vähän niinkuin keskenkaiken kun Isosisko oli luvannut lähteä kaverinsa ja tämän äidin kanssa vielä illalla elokuviin. Ensin luulin tyttöjen menevän kahdestaan ja meinasin jo kieltää etteivät ulkona ole keskenään enää lähempänä klo 23:a, mutta kun kuulin että Isosiskon kaverin äiti lähtisi mukaan niin lomahan nyt on. Ei Isosisko ja Esikoinen ole muutenkaan nukkumaan menneet ennen puolta yötä.