Jihuu... 30. raskausviikko täynnä. Jokohan tämä olisi vika tasakymppi mihin tässä raskaudessa päästään... Riippunee lääkäreistä, yli lasketunhan tämä mennee jos ei käynnistellä aikaisemmin. Taapero on aikaisimmin näistä syntynyt, rv 39+4 mutta tuossa käynnistely aloitettiinkin jo 39+1. Noo, jokunen viikko vielä sitten saa alkaa jännittämään, yksi raskauden kivoista puolista sekin minusta kun saa jännittää että joko joko.. ja aamusella herää pettyneenä kun on edelleen kasassa icon_lol.gif.

Aamusta tuli käytyä ennen töihin menoa neuvolassa. Aamuaika on hyvä kun ei ole ehtinyt tankata syömistä ja juomista painoa nostamaan icon_wink.gif.

paino: -200 g/vko neljän viikon takaiseen neuvolassa punnittuun painoon, yht. +5,1 kg eusa_clap.gif
turvotus: -
RR: 108/72
pissa: puhdas
sf: 27,5 cm
syke: + (n. 136)
liikkeet: ++

Terveydenhoitaja kyseli missä potkut tuntuu ja kun kerroin niin totesi että pää alaspäin vauva hänestäkin on. Minä tuumasin että niin on, ultratkin sen ovat vahvistaneet. Lisäksi kyseli kuinka verensokerit on kurissa pysyneet, ja sanoi että kuullostan kovin asiantuntevalta kun kerroin karppauksesta ja sen vaikutuksista verensokeriin. Sanoi vielä nostavansa hattua kun olen niin "paneutunut asiaan" ja jaksan näin tiukasti kartella hiilihydraatteja eli perunaa, makaronia, riisiä ja viljaa. Sanoipa vielä senkin että kun kuuntelee minua ja noita arvoja niin jos en karppaisi, olisin insuliinia piikittämässä nyt. En epäile edes tuota asiaa.

Viikon kuluttua pitää käydä labrassa otattamassa pari verikoetta, jotta tulos ehtii tulla ennen seuraavaa äitpolireissua. Normaalisti seuraava käynti olisi neuvolaan ollut parin viikon kuluttua mutta koska menen sillä viikolla äitipolille, pidetään nyt kolmen viikon väli neuvolassa - turha se on kummassakin käydä samalla viikolla.

Eilen muistin vihdoin ja viimein viedä Kelaan kotihoidon tukihakemuksenkin niin saan vähän lisärahaa sieltä äitiyslomalla. Sen hoitolisän verran. Pipasta, Poppanasta ja Taaperosta ei maksuun jää kuitenkaan mitään äitiyspäivärahan jälkeen.

Nyt voisinkin tarttua taas Icarukseen ja jatkaa sitä. Tuli eilen vähän takapakkia kun olin unohtanut langankierron kolme riviä aikaisemmin niin piti purkaa ja tehdä uusiksi... ja siinä samalla onnistuin päästämään silmukoita karkuun jne. eli huivi ei eilen hirveästi edennyt. Olen edelleen nelostoistossa kuten eilenkin. Tosin nopea vauhtihan tämä on ollut minulle kun ottaa huomioon että vasta perjantaina aloitin ja noinkin pitkälle olen päässyt vaikka lanka on ohutta kuin mikä ja puikotkin ovat pienet. Mutta ihanat nuo Addit on mitkä Kale lähetti! Oli ilo siirtää silmukat eilen niille kun ne taas mahtuivat olemaan hyvin. Kolmostoistossa suorat puikot alkoivat käymään jo ahtaiksi. Tosin en tänäänkään taida ehtiä täysipainotteisesti neulomaan kun kohta pitää lähteä käymään taas liikenteessä - diabeteshoitajalla on välinejakeluaika ja minulta loppuu kohta verensokerin mittausliuskat.