Ei siis toimi laajakaista vieläkään. Kolme viikkoa sitten sanottiin että kolme viikkoa vielä, se tuli täyteen tänään, joten soitin heti aamusta Elisan aspaan. Kas kummaa.. siellä ei edes näkynyt että kolme viikkoa sitten on noin sanottu vaan siellä oli ainoastaan merkattu se 22.5. ilmoitettu kaksi viikkoa - josta siis on jo viisi viikkoa. Tällä kertaa aspassa oli mukavan kuuloinen ihminen vastaamassa, lupasi kysellä että mikä maksaa ja soittaa perään - ja jopa soittikin vartin sisällä. Viikon sisällä pitäisi kuulema yhteyden toimia.

Kysyin sitten hyvitystä tästä odotusajasta, sitä hän ei voinut luvata mutta antoi etanapostiosoitteen johon voin lähettää kirjeen. Aivan varmasti lähetän. Löysin irkkikaverin (kiitos Gehenna) puheiden perusteella viestintäviraston sivut, ja sieltä tekstin:

"Tilaamaani laajakaistaliittymää / ostamaani puhelinliittymää ei toimiteta sovittuna ajankohtana. Miten minun tulee menetellä ja voinko saada korvauksia?

Toimitusajankohdasta ja viivästyksen seuraamuksista on sovittava liittymäsopimuksessa. Mikäli palvelua ei ole toimitettu sovittuna ajankohtana eikä viivästys johdu käyttäjästä, on toimitus viivästynyt. Olet velvollinen maksamaan sopimukseen perustuvat maksut vasta siitä hetkestä lähtien, kun yhteys on käytettävissä. Tällaisessa tapauksessa voit saada vakiokorvauksen, jonka määrä on vähintään 15 euroa kultakin alkavalta viivästysviikolta, kuitenkin enintään 120 euroa.

Mikäli viivästyksestä aiheutuu vahinkoa, joka määrältään ylittää vakiokorvauksen, voit myös tästä saada korvauksen. Viivästyksestä on ilmoitettava operaattorille. Viivästykseen ei saa vedota, jos siitä ei ilmoiteta kohtuullisessa ajassa sen jälkeen, kun palvelu on toimitettu. Sopimuksen saa toimituksen viivästyksen perusteella myös purkaa, jos sopimusrikkomus on olennainen. Mikäli operaattorin kanssa syntyy riitaa esim. viivästyksen korvaamisesta, voit ottaa yhteyttä oman alueesi kuluttajaneuvojaan. Kuluttajaneuvoja voi toimia apuna neuvotteluissa ja avustaa tarvittaessa valituksen tekemisessä Kuluttajariitalautakuntaan."

Että se siitä kun aspassa kolme viikkoa sitten silloinen henkilö väitti ettei odotusajalta hyvitystä saa...