Eilen Taapero siis jäi kotiin kun Pipa ja Poppana lähtivät mökille. Tuumasin siinä sitten, että nythän voisi olla hyvä aika kokeilla sängyn vaihdosta, kun poika on joutunut nukkumaan vieraassa sängyssä päiväunet eli tarhassa, ja eipä se mökinkään sänky ole ollut kuin pari kertaa käytössä aikaisemmin.

Tuumasta toimeen. Sänky tosin piti raivata ensin tyhjäksi. Joku tai jotkut olivat pitäneet sitä roina- ja vaatevarastona kun siinä ei kukaan nukkunut. Kesken pedin raivauksen muistin että hei, nyt taitaa pehmopupu ja tiikeri (rakkaat unilelut) olla mökillä - Mies tuskin aamulla niitä muisti tuoda mukanaan. Pikainen soitto selvitti että niinhän se oli, joten ei muuta kuin ilta-ajelulle. Tuon matkan viitsii kyllä ajaa unilelujen takia jos se takaa toiselle paremman mielen. Käväisin hakemassa unilelut, ja kotimatkalla huomasin sellaisenkin ihmeen että ilma oli kirkas! Ei savuisen utuinen enää kuten se on jo pitkään ollut. Kiva juttu. Johan niistä metsäpalojen katkuista saikin ihan tarpeeksi.

Kotona jatkoin C.S.I New Yorkin mainoskatkoilla pedin tekoa, ja Taapero itse kantoi unilelunsa sänkyyn. Oli innoissaan kun sai jopa tyynyn, mitä ei ole tähän asti ollut käytössä. Ei siis edes yrittänyt vihjailla pinnasängyn suuntaan. Laitoin patjan päälle muovitetun froteen varuiksi - tämän viikon poika on nukkunut ilman vaippaa, eikä toistaiseksi ainakaan ole vahinkoja käynyt. Potta on sängyn vieressä ettei pitkä matka tule jos hätä yllättää. Isosisko oli myös innoissaan kun pikkuveli muutti samaan huoneeseen hänen kanssaan (ja tehotyttöjen jahka nämä taas kotiin muuttavat mökiltä).

Nukkumaan mentäessä Taapero juoksi edeltä sänkyyn ja otti hyvän asennon pää tyynyllä. Ainoan vastalauseen hihkui kun yritin laittaa oven kiinni jolloin huoneessa olisi ollut säkkipimeää kun pimennysverhokin oli kiinni. Avasin sitten oven mutta pikkuhiljaa yritän opettaa siihen että ovi on kiinni. En haluaisi pojan heräilevän (tytöt eivät herää vaikka pommi räjähtäisi vieressä) kun oletettavasti näitä yöjuoksuja vessaan on ja se on lastenhuoneen vieressä. Eikä pojan tarvitse aamulla herätä klo 7 kun minä herään.

Työpäivä meni vauhdikkaasti kun kerättiin töitä mitä voin tehdä yksin ollessani. Pomo tuleekin vasta torstaina seuraavan kerran töihin, joten katsotaan saanko nuo tehtyä ennen sitä vai kyselenkö jo välissä lisää töitä muilta. Esittelykierros ehdittiin vihdoin tänään tehdä. Tämä oli myös ensimmäinen päivä kun en ole ollut töiden jälkeen väsynyt - taidan alkaa tottua tähän?