Jo on harvaa kirjoitustahtia toistaiseksi.

Vauvan korvat eivät tuolla ekalla kuurilla tulleet kuntoon, jälkitarkastuksessa lääkäri kysyi mitä luulen ovatko kunnossa, sanoin kyllä ja lääkäri totesi katsottuaan että eipä ole. Jos edellisellä kerralla korva oli puolillaan märkää niin sillä kertaa se oli täynnä märkää. Tyttö sai melkein kolmen viikon lääkekuurin ja uudessa jälkitarkastuksessa korva oli kunnossa. Lääkäri tosin käski olla vainoharhainen ja tuoda herkästi näytille, sanoi vielä että aikaa soittaessa voin sanoa hoitajille että on sovittu että katsoo korvat heti niin saan ajan samalle tai seuraavalle päivälle. Jos ennen joulua tulee korvatulehdus niin putki laitetaan heti.

Päivän tai oikeastaan viikkojen puheenaihehan on ollut sikatauti eli sikainfluenssa. Se on joidenkin mielestä ollut niin pelottava etteivät ilmeisesti tartunnan pelossa uskalla liikkua ihmisten parissa päätellen siitä että perhekerhossa oli yhteen otteeseen vain pari äitiä lapsineen minun lisäksi paikalla ja Hoplopissa saatiin olla yksi ilta aivan rauhassa vain oman perheen kesken Nauru . Hoplop on noin yleisesti ottaen aivan liian kallis tälle poppoolle mutta lehdessä oli tilaajille tarjous puoleen hintaan niin aattelin kuusi lasta sinne viedä. Kassan kohdalla tulikin sitten stoppi kun kassa väitti tarjouksen menneen umpeen klo 14 vaikka mainoksessa ei kellonaikaa ollut. Minähän laitoin heti palautetta Hoploppiin ja hyvityksenä saimme ilmaisen sisäänpääsyn koko perheelle. Hauskaa oli! Ja kun muita ei paikalla ollut niin nämä nuorimmatkin saivat mennä isojen puolelle ja siellähän nuo viihtyivät paremmin kuin hyvin. Aivan ihana ilta oli kyllä - eikä sen kahden tunnin jälkeen meinannut saada lapsia sieltä pois. Toivottavasti noita puoleen hintaan tarjouksia tulee vielä, normihinta tältä porukalta kun olisi yli 70 euroa niin jää väliin, puoleen hintaan voin joskus harkitakin. Alla jokunen kuva Hoplopista.

12-11-09_hoplop7.JPG12-11-09_hoplop17.JPG  12-11-09_hoplop25.JPG  Kuva016.jpg

Possutauti toi tarjolle myös uuden rokotuksen, josta ensin meinasin ettei oteta. Lueskelin sitten aiheesta enemmän ja totesin että miksi ei. Rokote ei ole kuitenkaan juosten kusten kasaan kyhätty vaan ainesosat on tuttuja muista rokotteista, paitsi tietysti tuo virusosa. Otammehan me kaikki muutkin tarjolla olevat ilmaiset rokotteet. Täällä rokotustilanne onkin nyt aika hyvä kun epidemia ei vielä pahana täällä ole. Alle kouluikäiset saivat neuvolassa rokotuksen jo kolme viikkoa sitten. Vauva ja Jesperi saivat samalla myös kausi-influenssarokotteet. Elättelin toivoa että Jesperin vauhti hieman edes hyytyisi rokotuksen myötä kun sanottiin että se voi nostaa kuumetta, väsyttää jne. mutta katinkontit - meno oli Jesperillä ja Vilperillä ihan entisenlaista piikin jälkeenkin. Vauvalle sen sijaan nousi 10 h piston jälkeen kuume 39 asteeseen illalla. Yöllä se oli vielä kovempi päätellen siitä kuinka kuuma tyttö oli kun heräsin toisen läähätykseen. Ottaessani tytön syliin tämä oksensi onnistuneesti yhden kerran minun ja itsensä päälle ja laatoitti samalla lattian. Tuo jäi ainoaksi oksennukseksi onneksi. Kuume laski seuraavana päivänä iltasella.

Lauantaina oli joukkorokotus 1.-3. luokkalaisille ja Pipa ja Poppana saivat piikkinsä silloin. Ikävä kyllä ilmoituksessa ei sanottu että perheen 4.-6. luokkalaiset voisivat saada silloin piikkinsä myös niin ei olisi tarvinnut eilen käydä sen ikäluokan joukkopiikityksessa uudelleen. Enää on kaksi vanhinta lasta piikittämättä ja tällä hetkellä tieto on että torstaina tulisi heille piikkiä. Tuuliviirin ja tehotyttöjen kädet tuosta tulivat hieman kipeiksi mutta siinä rokotusreaktio heidän osaltaan. Tytöillä käsi oli kipeä lähinnä sen rokotuspäivän. Itse piikin ottaisin myös jos tarjottaisiin, en rakasta sairastamista ja ajatus lasten hoitamisesta sairaana ei oikein iske. Harmi etten ole raskaana jolloin sen saisi Nauru .

Isosiskon joukkue piti tässä varainkeruumyyjäiset ja sinne piti jotain omaltakin osalta tehdä. Niinpä väliin kuvia käsitöistä. Mikään noista ei tehnyt kauppaansa, käsityöt menivät kuulema nihkeästi, leivonnaiset kuin kuumille kiville. Mutta mitäpä tuosta, kyllä noille käyttöä löytyy. Vauvantumput on tehty Novitan Nalle aloeverasta, huovutetut tossut Huopasesta ja Brazillasta karvareunus (pohjassa liukuestettä), Calorymetryyn meni joku lankaylijäämä Novitalta. Noille löytyy käyttöä omasta perheestä. Patalaput, meikkipussi/penaali ja wc-rullapiilo löytänevät paikkansa pukinpaketista.

15-11-09_vauvantumput.JPG  22-11-09_huovutetuttossut.JPG  22-11-09_calorymetry.JPG  22-11-09_patalaput.JPG    22-11-09_wc-rullapiilo.JPG  22-11-09_kimallepussi.jpg

Vielä olisi kesken Vauvan mekko puikoilla, näin niin ihanan ohjeen että oli pakko tilata langat ja katsoa saisinko tehtyä. Toivottavasti tyttö ei kasva ohi ennen kuin on valmista.

Mistä tulikin mieleen että Vauvahan kävi neuvolassa tämän kuun alussa. 10 kk -neuvolamitat:

pituus: 72,5 cm
paino: 8 280 g
päänympärys: 43 cm

"Konttaa ja nousee seisomaan tukea vasten. "Omaa puhetta". Hyväntuulinen, siro tyttö. Asteittain hapanmaitotuotteet ruokavalioon."

Mutta nyt jos alkaisi tekemään aamuhommia.