Ei ole tullut polkattua tai paljon muutakaan kun torstai ja perjantai meni siivotessa (ei mikään nopea homma kun möhköfanttina liikun), ja eilen meillä sitten vietettiin Esikoisen 13 v. ja Tuuliviirin 9 v. (täyttää tiistaina) synttäreitä.

Eilen jo olotila oli hieman kivulias, kostautuu heti kun enemmän joutuu liikkumaan ja taidan ihan varmuuden vuoksi sen kyynärsauvan ensi viikolla hakea.. pääsenpähän öisin helpommin vessaan vaikka en päivällä välttämättä tarvitsekaan (vaikka eilen illalla Prismassa kyllä ehdotin että istuisin pyörätuolissa ja Esikoinen työntäisi mutta ei poika suostunut). Noh, juhlat saatiin kasaan kun lapset auttoivat siivouksessa, ja Isosisko leipoi perjantaina kolme kääretorttua joista rakennettin kakku. Tarjolla oli lisäksi Isosiskon ja Esikoisen viikko sitten leipomia pullia, kaupasta ostettuja coctailpiirakoita munavoin kera, keksejä, sipsejä ja karkkia, sekä kahvia/limua.Ihan riittävästi. Kakku riitti hyvin, jäljelle jäi vain pieni palanen, coctailpiirakoista jäi yksi ja niitä oli 60 kpl:tta alunperin, karkkia riitti kun pojat saivat sitä lajia lisää kavereiltaan ja näköjään nämä isommat jullikat (siis meidän pojat + kaverit) ovat tyytyväisiä juhlissa kun saavat vain pelata. Toiset olivat toisessa huoneessa pelaamassa Pleikkari 2:lla ja toiset toisessa huoneessa X-boxilla... pitihän se kuulema testata lahjaksi saadut pelit heti joukolla... kyllä pojista meteliä silti lähti vaikkei heitä paljon näkynytkään.

Taapero omi itselleen heti toisen skeittilaudan kun sekä Esikoinen että Tuuliviiri sellaiset vanhemmiltani saivat. Poju istuu laudalla ja potkii vauhtia ja menee ympäri taloa kuin pieni sammakko laudalla istuen. Isommat eivät vielä ulos noita saakaan, paketissa oli vain kypärä muttei muita suojia, joten ne pitää käydä huomenna etsimässä jostain - Prismassa niitä ei eilen näkynyt, skeittilautoja vain. Esikoinenkin lähti kauppaan mielellään kerrankin, sai rahaa että voisi ostaa itselleen cd-levyn ja toivottu Basshunterin levy (Boten Anna on Esikoisen suosikkikappale) löytyi kuin löytyikin vaikka ensin näytti ettei niitä ole.

Tuuliviiri puolestaan oli onnesta soikeana kun sai uuden pyörän. Heti piti päästä vähän kokeilemaan ja nyt lähti jo aikaiseen ulos pyöräilemään. Kieltämättä 26" pyörä on jo kooltaan paljon sopivampi kuin tuo mitä on tähän asti käyttänyt... se oli jäänyt jo pieneksi selvästi.
220649.jpg

Pyörillä vain on sen verran hintaa, että terotin Tuuliviirin päähän sen ettei vahingossakaan jätä pyörää lukitsematta mihinkään. Tuo jos katoaa niin uutta ei kovin äkkiä tule. Kerättiin sukulaisilta kimppalahja ja saatiinkin puolet kasaan. Hintaa pyörälle tuli 379 euroa vaikka tuossa oli mukana jo -20 % alennus sekä vielä tutunkauppaa pieni hinnanalennus jonka myyjä antoi kun Mies kävi sen maksamassa. Onneksi pyöriä ei tarvitse joka vuosi ostaa.

Perjantaina Esikoinen ja Isosisko joutuivat äitini "haastatteluun". Vastaukset olivat kuulema sen verran hyvät että maaliskuun 9. päivä heidät tullaan hakemaan täältä ja 10. päivä lähtevät viikoksi kohti Teneriffaa vanhempieni kanssa. Saatan olla ihan pikkiriikkisen kade. Esikoinen kyllä jo ilmoitti ettei ui sitten muuta kuin uima-altaassa, katsonut ilmeisesti Tappajahaita sen verran monta kertaa g010.gif.

Ikäviäkin uutisia tuli. Sain kuulla että minun pappani on päässyt sairaalasta kotiin kun kinusi. Luulin että oli vain tutkimuksissa siellä (vaivoja riittää, on vanhuusiän diabetes, eturauhassyöpä ja sydänvaivoja) mutta kunto onkin huono. Oli päässyt perjantaina kotiin ja kun mummo oli auttanut kävelemään kotona jostain huoneesta jonnekin, olivat kaatuneet niin että pappa jäi mummon päälle. Mummon voimat eivät riittäneet papan siirtämiseen eikä setänikään ollut kotona vaan töissä. Onneksi kännykkä oli mummon ulottuvissa ja vanhempani vielä kotona tuohon aikaan eivätkä matkalla tänne, oli soittanut isälleni ja pyytänyt apuun nostamaan pappaa ylös. Siinä on varmasti aika tuntunut pitkältä maata avuttomana lattialla ja odottaa että apua tulee d015.gif. Ei kyllä hyvältä vaikuta jos pappa ei jaloillaan pysy... Toinenkin ikävä uutinen tuli. Mummon siskolla on todettu haimasyöpä, joten hautajaiset ovat tulossa hitaasti mutta varmasti tähän sukuun pian, ellei parikin d015.gif.