Se olis sitten taas sunnuntai ja tasan kuukausi laskettuun aikaan. 28 päivää laskurin mukaan. Niin vähän ja kuitenkin niin paljon - ei oikein itsekään pysy perässä tässä miltä milloinkin tuntuu :D

Perjantai-iltapäivällä iski viiltävä mahakipu alas oikealle. Vähän sama kuin alkuraskaudessa kohdun kannatinkivun viilto jos aivasti varomattomasti, nyt vain se viiltävä kipu jäi päälle koko ajaksi ja joka liikahdus tuntui kuin puukkoa olisi viilletty lisää. En voinut kävellä, en kontata, en ryömiä. Parasetamolista ei ollut mitään hyötyä. Sängyssä oli hyvä kun makasi vasemmalla kyljellä liikahtamatta ja sehän ei onnistunut kun vessassa piti juosta vähän väliä. Vedet silmissä ja hampaat irvessä se oli mentävä hiiren askelin etukumarassa.

Koska vuotoa ei ollut ja vauva kyllä liikkui niin siltä osin ajattelin että kaikki on ihan kunnossa. Kipu vain meni yli hiusrajan. Yöllä klo 1 ja klo 2-3.30 välillä olin kyllä muutamaan otteeseen soittamassa ambulanssia hakemaan mutta kun sattui niin etten olisi vaatetta päälle saanut ja muutenkaan en halunnut koko taloa herättää niin päätin yrittää aamuun asti kestää. Heittelin lisää parasetamoleja suuhuni. Klo 7 jälkeen (mies heräsi tuolloin) sainkin unenpäästä kiinni ja reilun parin tunnin unien aikana kipu hellitti sen verran että pääsin taas pystyssä kävelmään keppien kanssa varovasti, sattui muttei viiltänyt enää. Kun lepo kerran auttoi niin päätin pysytellä koko eilisen sängyssä. Illalla olo oli jo huomattavasti helpompi ja tänään aamusta ei sattunut yhtään. Paitsi jos seison vähänkin liian kauan tai yritän tehdä jotain - huomasin kun pyykkiä lajittelin tänään että liikunta ei ole hyvästä vaikka istuin tuolilla sitä tehdessä.

Mielenrauhan takia oli kuitenkin tänään soitettava synnärille kun mielessä alkoi pyöriä kohdun repämiset. Kätilö rauhoitti että siinä tapauksessa kipu ei olisi hellittänyt levolla ja jos vauva liikkuu normaalisti eikä ole vuotoa niin luultavasti kipu on vain kohdun kannatinkipua tai kasvukipua. Totesi kuitenkin että hyvä kun minulla on se poliaika keskiviikolle niin viimeistään silloin tarkastetaan tilanne. Jos kivut yltyvät uudelleen, tulee vuotoa tai vauvan liikkeet vähenevät niin sitten näytille. Mielummin "turha" käynti kuin ei käyntiä. Kätilö merkkasi puhelun tietoihini niin lääkäri on sitten keskiviikkona tietoinen asiasta.

Muutoin viikonloppu on sujunut rauhallisesti kotona helmipakkasia paossa eli ulos ei tee mieli. -18 on vähän turhan vilakka lapsillekin.