Nyt on Hesan reissu tehty ja hiukset ovat taas järjestyksessä - lyhyempinä vain, joten hieman totuttelemista tässä on.

Eilen päästiin lähtemään klo 16 aikoihin ja isäkin sattui juuri silloin soittelemaan. Olivat pysähtyneet johonkin hotelliin Mikkelin ja Kuopion väliin ja aikoivat yöpyä siellä. Tuuliviiri oli huomannut uima-altaan, ja halusi tietysti sinne. Pappa livisti baarin puolelle ja Mamma sai tehtäväkseen mennä uimaan... tosin reilun tunnin jälkeen äiti soitteli minulle että pysyykö Tuuliviiri pinnalla vahtimatta, olo oli kuulema tylsä kun poika mennä viipotti poikalauman kanssa vesiliukumäessä ja isänikin joutui yksinään istuskelemaan. Sanoin että ihan hyvin voi jättää Tuuliviirin uimaan, on tuo käynyt jo kavereidensa kanssa keskenään kotonakin uimahallissa, eikä ole vielä hukkunut.

Me ajelimme Hesassa suoraan Kannelmäen Prismaan kun kuumassa autossa istuminen sai jäätelöhampaan kolottamaan. Sieltä sitten vanhempieni kotiin ja etsiskelemään heti kaikkea tarpeellista kuten pottaa Taaperon käyttöön ja ammeita nuorempien käyttöön saunomista varten. Laittelin pikkuhiljaa peditkin valmiiksi ja loppuilta meni lukien. Yöstä sitten tuli tukalampi. Nahkasohva ei ole kovin kiva nukkumapaikka ilman lakanaa (annoin omani Taaperon sänkyyn), lisäksi oli turkkasen kuuma, joten jossain vaiheessa yötä pompin ylös ja laitoin peiton alle ja heti oli paljon mukavampi nukkua sohvalla. Pätkittäistä yöunta toi kuitenkin vessajuoksut, Taaperon levoton liikehtiminen oudossa sängyssä (haettiin mökiltä matkaan matkasänky) ja Miehen levoton kääntyily patjalla. Ärh. Kaiken kukkuraksi Mies pomppi ekan kerran ylös klo 6 laittamaan kahvia (heräsin siihen) ja klo 7 nousi ylös ja meni keittiöön kittaamaan sitä kahvia kitusiinsa ja selailemaan lehtiä... eikä voinut laittaa väliovea kiinni! Tietysti heräilin torkuksista vähän väliä sitten tuon takia. Klo 7.40 olikin sitten herätyksen aika, enkä voi sanoa kovin freesinä olleeni.

Tytöt heräsivät heti ensimmäiseen herättelyyn (kolkutin yläkerran patterin putkia kynällä) ja kömpivät alas. Syötiin ja siivottiin jäljet, ja sitten olikin aika lähteä kummitädin luokse. Myöhästyimme vain viisi minuuttia sovitusta klo 9:stä. Ensin laitettiin raitamönjä vaikuttamaan minun hiuksiini, sillä välin Mies pääsi hiuksistaan eroon. Sen jälkeen oli taas minun vuoroni päästä hiusten pesuun ja leikkaukseen. Otatin sivuilta ja päältä lyhyeksi kesätukaksi ja ihan ok tästä tuli mutta kuten alussa sanoin, hieman tottumista vaatii. Seuraavaksi Poppana halusi päästä käsittelyyn - hieman nyreänä oli kyllä kun ei korvakoruja tällä reissulla laitettukaan. Kummi oli sitä mieltä että parempi laittaa syksyllä kun ei mökillä ole riehumassa, näin alussa kun niitä reikiä olisi pitänyt putsata aamuin illoin ja kesäisin tulehtumisriski on ehkä hiukan isompi. Poppanan hiusten tasauksen jälkeen sama tehtiin Isosiskolle ja Pipalle. Sitten tuli Taaperon vuoro... Voi että... minun vauvastani tuli ison pojan näköinen... Enkelinkiharat niskasta lähtivät ja kieltämättä äidin silmät kostuivat hieman. Hienosti poika kyllä tuolilla istui paikoillaan ja antoi hiukset leikata.

Kun koko sakin hiukset olivat leikattu, tarjosi kummitäti vielä ruoankin meille ettei tarvitse tyhjin vatsoin lähteä kotimatkalle. Ihana kummitäti minulla f015.gif. Syötiin, juteltiin hetki ja sitten oli lähdettävä kotimatkalle - saatiin vielä loput ruoasta matkaan ja ne syötiin tässä illalla. Kotimatka sujui aika mukavasti. Alkumatkalla kolme nuorinta simahti samantien kun kehä I:lle päästiin, loppumatkasta sitten korvat olivat hieman koetuksella kun Taapero innostui kiljumaan kimeästi ja kovaa koska se oli hänestä hauskaa. Muista ei ehkä niinkään. Lopulta Isosisko hiljensi pikkuveljen antamalla tälle pillimehun.

Kotona oltiin klo 14.30 aikoihin ja Mies pakkasi samantien toisen auton lähtökuntoon, otti Pipan ja Poppanan mukaansa ja lähti mökille. Halusi päästä jatkamaan yläkerran remonttia kun kerran hyvissä ajoin kotona oltiin. Yrittää saada sen juhannukseksi valmiiksi.

Klo 19 jälkeen Esikoinen soitteli että puolen aikoihin voisin käydä hakemassa hänet R-kioskilta. Pojat olivat päässeet loppuotteluun, joten siitä myöhäisempi paluuaika. Eilisissä ja tämän päivän ekassa pelissä Esikoinen ei ollut päästänyt kuulema yhtään maalia, loppuottelussa ei sitten ollut pelannut kun oli saanut riesakseen päänsäryn. Kotiintuomisina joukkueella oli kultamitali f015.gif.