Eilistä juhlapäivää juhlistettiin iltapäivällä niin, että me aikuiset (minä, Mies ja vanhempani) kävimme ravintolassa syömässä. Isommat lupasivat sen ajan katsoa pienempien perään, nuorin nukkui päiväunia niihin aikoihin. Palkaksi lapsille luvattiin tälle päivälle käynti McDonaldsiin syömään jossa saisivat ihan mitä haluaisivat.

Oli kiva käydä pitkästä aikaa syömässä. Ruoka oli suorastaan suussa sulavaa! Alkupalaksi pestojuustokatkarapuja, pääruoaksi naudan ulkofilepihvi valkosipulikastikkeella valkosipuliperunoiden ja pekonipapujen kera, jälkiruoaksi lasillinen jälkiruokaviiniä ja lämmintä pähkinäsuklaakakkua vaniljajäätelön kera. Herrrrrrkullista!! Kotiin käytiin ostamassa vielä kuohuviinipullo niin saatiin lasilliset kilistää illalla. Piti jättää iltaan se kun isommat lapset halusivat kyydin uimadiscoon ja takaisin kun ravintolasta kotiuduttiin. Hyvin olivat kotona pärjänneet. Pikku potilas ja Jesperi olivat nukkuneet kumpikin osan ajasta. Esikoinen oli jopa tehnyt valmiiksi vohvelitaikinan iltaa varten, Isosisko puolestaan tehnyt mansikkarahkaa ja vohveleita varten oli kermakin jo vatkattu valmiiksi. Vaikka maha oli täysi niin tokihan sitä sitten vielä pari kerma-hillo vohvelia tuli syötyä illan aikana.

Tänään mentiin aamupäivästä sitten McDonaldsiin, Taapero pysyi jo tolpillaan kun eilen ei pahemmin liikkunut (yöllä jo mietin että pitääkö käyttää ensiavussa kun hengitys kuullosti läähättävältä ja poika oli kekäle - heräili monta kertaa itkemään ja valittamaan). Lapset saivat ateriansa ja jälkiruokansa ja otettiinhan me aikuisetkin sitten aamupala siinä. Myyjä tiskin takana oli erittäin iloinen kun olin jo kotona tehnyt tilauksen paperille valmiiksi... sai siitä sitten rustata jo annetut ateriat yli, niitä kun oli kymmenen erilaista. Kummasti taas tiskin tukkeena olimme pidemmän aikaa laugh.gif . Ruokailun aikana kyllä huomasi, että Taapero alkoi nuukahtaa taas, lienee tolpilla olo sittenkin aamuyöstä annetun Pronaxenin ansiota? Reilu tunti meni, sitten tultiin kotiin ja vanhempani joivat vielä kahvit ja lähtivät kotimatkalle.

Mies lähti Jesperin kanssa kävelylle, ja Taaperokin halusi hetkeksi ulos. Minä en olisi laskenut mutta poika nosti metelin ja Mies tuumasi että pääseehän poika sisään heti kun haluaa. Niinpä Taapero kävi ulkoilemassa ½ tunnin verran - onneksi pakkasta vain -5 astetta. Ulkoilu hieman piristi mutta taas pari tuntia myöhemmin poika väsähti ja nukahti istualteen sohvalle, vesimuki kädessä. Torkuttuaan tovin heräsi huutamaan ja valittamaan ja taas hehkui... ei kun Pamol-F:ää tarjoamaan ja vettä päälle. Hirmu vähän suostunut juomaan... mietin johtuisiko siitä pissan voimakkaan oranssi väri ja ihan kuin siinä olisi jotain sakkaa seassa... Jesperistä kun synnytysosastolla hoitaja totesi että pissan seassa on sakkaa, sanoi että on tarjottava lisämaitoa kun johtuu liian vähästä nesteestä eli olisikohan sama juttu nyt think2.gif. Kuinkahan kauan sitä uskaltaa katsoa poikaa tuollaisena kun Kefexin-kuuri kuitenkin menossa...

Ensi yöksi yritetään houkutella Taapero isänsä kanssa nukkumaan toiseen huoneeseen, viime yönä kun poika juoksutti minua moneen kertaan valituksellaan ja Isosisko kertoi myös joutuneensa välillä heräilemään. Ei muuten mutta Isosisko ei jaksa huomenna koulussa jos yö on yhtä levoton. Oma olo oli myös aamulla väsyneempi kuin illalla nukkumaan mennessä, johtuen noista yöjuoksuista ja sen lisäksi oma yskä valvotti pahasti. Jesperi kyllä nukkui hyvin - klo 23-7 ja 7.30-10.30.

389016.jpg

Tuossa kuva kukkakimpusta jonka sain Mieheltä.