Sain irkissä eilen linkin tähän ohjeeseen ja tämä on pakko laittaa talteen tänne blogiinkin ettei huku. Tänään kun päästiin tuota maistamaan niin voi jestas jumalaare kun oli hyvää!!

Herkullinen suklaakakku (mudcake)

200g taloussuklaata
200g voita
200g sokeria
4 munaa
1tl leivinjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

(tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua)
n. 6

Vaikeusaste: helpohko
Hintaluokka: huokea
Kuluva aika: tavanomainen

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, varo ettei vettä roisku seokseen. Vatkaa omassa kulhossaan munat ja sokeri hyvin, paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot. Sekoita muna-sokerivaahto ja jauhot keskenään varovasti hämmentäen. Kaada taikinaan lopuksi sulatettu voi-suklaaseos. Voitele kakkuvuoka hyvin ja kaada takina vuokaan. Paista kakku 200C n. 15.min. Jos haluat kakusta mudcake-tyylisen (=keskus hieman tahmea), niin ota vuoka pois uunista 10 min jälkeen. Jos haluat, niin siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Herkuttele! Minulla tuo oli uunissa melkein puoli tuntia vahingossa kun unohduin katsomaan 4400... onnistui silti hyvin.

Kannattaa muistaa että tämä kakku ei paljoa nouse, siksi on hyvä ottaa vuoka, jossa a) sen voi tarjoilla ja b) johon taikina levittyy noin 2-3 sentin kerrokseksi. ( mulloin taikina jää hieman liiiian löysäksi.)

Linkki alkuperäiseen ohjeeseen ja kommentteja testaajilta tässä. Niin ja itse tarjosin tuon kermavaahdon kera... vei kielen... ja sokerimittarista pysyn kaukana.