Perjantaina vallattiin pieni osa Helsinkiä kun tehtiin invaasio vanhempieni luokse. Elma-täti lupaili kyllä skumppaa tarjota mutta en sinne asti ehtinyt kun kyläpaikassakin skumppalasi työnnettiin kouraan melkein heti (sori Elma). Syynä isäni onnellisuus osa-aikaeläkepapereiden tulosta... tulivat sopivasti torstaina niin että perjantaina ehti käydä sopimassa työvuorot uusiksi, ja nyt tämä viikko onkin eläkeviikko eikä lakkoviikko - pääsi paremmille liksoillekin ;) Selkeästi näki kasvoista, että hurja työstressi alkoi helpottaa heti. Tuumasi vain että kauankohan menee siihen, että oppii nukkumaan ja valvomaan normaalien ihmisten tavoin.

Lauantaina juhlittiin jälleen, tällä kertaa käytiin mummoni luona synttärikahveilla. Tarkoitus oli yllättää mutta mummopa yllätti meidät Prismassa viereiseltä kassalta, joten pakkohan se oli tuumata, että heille oltiin tulossa kunhan tavarat kotiin vietäisiin ensin. Mummon luona selvisi että kauppareissun syy oli ollutkin tieto siitä, että tulossa oltiin... serkkulikka oli soittanut ja varoittanut tulostaan ja meidän tulosta - oli mummolle tullut kiirus kauppaan kun ei ollut tarjottavaa kotona :D

Sunnuntaina elikkä eilen syötiin aamupala ja lähdettiin laskemaan mäkeä Paloheinän huipulta (paitsi Esikoinen ja Isosisko, jotka mielummin jäivät sisään homehtumaan). Kivaa oli! Vaikka jo ensimmäinen ylösnousu Taaperoa pulkassa vetäen laittoikin hengästymään. Mäen päällä asettelin itseni ja Taaperon hyvin pulkkaan ja sitten mentiiiiiiiiiiiiiiin.... Viuuuuuh... lumet pöllysi ja muutama hyppyrikin mäessä oli niin että ehdin jo pelätä Taaperon sinkoavan kyydistä pois kun kädet oli varattu pulkan ohjailuun. Pysyttiin kuitenkin pulkassa mutta jalkojeni osuminen maahan sai aikaan sen, että kumpikin meistä sai lumipesut ja siitä ei Taapero tykännyt. Itkua tihrusti kun alhaalla oltiin. Putsasin lumet naamasta ja kysyin mennäänkö uudestaan.. "eih" vastasi Taapero ja lähti kävelemään toiseen suuntaan äkkiä :D  Mies moitti minua ettenkö osaa enää pulkalla laskea, ei hän eikä Pipa lumipesuja saanut. Noh, tuohan oli selkeä haaste, joten ei kun ylös taas uudelleen. Muutaman kerran jälkeen Taapero suostui taas pulkan kyytiin ja vedin mäen päälle. Laskettiin alas - eikä lumipesuja enää tullut ja alun "iiih eiih iiih" ääntelytkin loppuivat ja vastaanottokomitea kertoi jo pojun hymyilevänkin tyytyväisenä kun alas laskettiin. Äitikin innostui laskemaan mäkeä niin, että harmitteli ettemme joka viikonloppu käy kylässä että pääsisi pulkkamäkeen :D Parisen tuntia meni rattoisasti ja hiki tuli. Mutta oli tuo sen verran kivaa, että Miehen kanssa puhuttiin jos vaikka keskiviikkona mentäisiin täällä pulkkamäkeen kun Miehellä on vapaapäivä. Tuossa olisi vähän matkan päässä kiva mäki, jossa kuitenkin tulee käytyä harvoin.

Iltasella oli sitten aika lähteä kotia kohti. Tuskin oli puolta tuntia ajettu kun takarivin kolmikko (Pipa, Poppana, Tuuliviiri) jo olivat umpisikeässä unessa :D Ilmankos oli niin hiljaista ja rauhallista autossa... Minä kulutin alkumatkaa Taaperon villapaitaa neuloen, enää ei paljon puutu joten jos tänään jatkaisin, se ehkä olisi valmis illalla. Oli hyvä vinkki tuo, että neuloo kummatkin hihat yhtä aikaa, ne tulivat nopeasti ja varmasti on lisäykset samoilla kohdin. Kotimatkalla oli paikkapaikoin niin sakea usva, että vauhti oli tiputettava satasesta puoleen kun ei nähnyt eteen kunnolla. Silti perästä pari taulapäätä kyllä lähtivät jonoa ohittelemaan. Novitan myymälän kohdalla Korialla näkyi bussi seisovan valot päällä pysäkillä tyhjänä, josta Mies tuumasi "jaaha, lakko on alkanut ja kuski on laittanut bussin seisomaan" ;D Tosiasiassa näytti perästä olevan luukku auki eli rikki mikä rikki.

Mukava viikonloppu takana siis. Nyt voisi aloittaa aamutouhut eli Taaperon puurosta...