Tässäpä tämä ohje karppisämpylään (alkuperäinen ohje täällä ja testaajien kommentteja myös). Tuntui kestävän pakastuksenkin ihan ok kun yhdellä sämpylällä eilen testasin. Tänään teenkin tuplasatsin ja loput pakkaseen. Ja käytin partaäijäjogua.

MANTELILEIPÄ
(ohjeen mukaan 5, itse tein 6 sämpylää)

2 kpl kananmunaa
2 rkl rahkaa tai partajugua
2 tl fiberhuskia alias psylliumia (löytyy prisman ja s-marketin maustehyllystä)
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl vehnäleseitä
1 rkl seesaminsiemeniä
150g juustoraastetta

Vatkaa kananmunat. Lisää partajugu tai rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkan sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita vasta sen jälkeen uuni lämpeämään. Tee pellille 4-5 pyöreää kakkaraa ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 uunissa kauniin ruskeiksi. Paistuvat aika nopeesti. Halkaise ja täytä mielesi mukaan. Itse tykkään paahtaa näitä aamupalaksi leivänpaahtimessa. Käyvät myös hyvin hampurilais-sämpylän korvikkeeksi.

Ravintosisältö/1 leipä (n.86 g)
kcal 265,1
prot 16,8
hh 2,8
rasva 20,9