Lääkärille ajan varaus aloitti tämän syntymäpäiväni. Varasin ajan Taaperolle, joka illalla valitti korviaan ja aamulla ei, paitsi välillä. Varasin ajan myös itselleni kun epäilin silmätulehdusta. Silmät punoittavat, rähmivät ja vetistävät. Viikonloppuisin tk-päivystys on aluesairaalassa ja tälläkin kertaa täydet pinnat sinne. Siis paljon mielummin menen tuonne kuin terveyskeskukseen, jossa ajat aina mättävät ja reilusti, kun aluesairaalassa ne ovat suhtkoht kohdillaan. Ehkä eron tekee se, että tk:ssa päivystää vain yksi lääkäri, aluesairaalassa kolme.

Saimme ajan klo 12:sta, ja kymmentä yli olimme lääkärin luona. Taaperolla ei ollut korvatulehdusta, mutta koska kuume on ollut 38-39 asteen tienoilla toissaillasta alkaen, halusi lääkäri otattaa crp:n. Alle 20:n arvolla saisimme lähteä kotiin. Crp oli 38, joten Taaperoa piikitettiin uudestaan kyynärtaipeeseen pientä verenkuvaa varten. Hienosti poika piikitykset otti (tai sitten johtuu tosiaan tuosta että puhti on pojasta pois), vähän inahti muttei huutanut eikä itkenyt. Jälkimmäisen tulosta odotellessa nukahti ensin syliini, ja kun vaihdettiin paikkaa, meinasi nukahtaa istualleen penkille ja tipahtaa siitä alas kun ei sylissä ollut. Lääkäri sanoi tuloksen tulemiseen menevän aikaa n. tunti mutta iloinen yllätys oli, että tulos tuli jo ½ tunnissa. Kaikki oli kunnossa sen mukaan mutta koska Taaperon hengitys on pinnallista ja hieman puuskittaista, antoi antibioottireseptin ja käski tuoda takaisin vaikka keskellä yötä jos menee huonompaan suuntaan. Minä sain lääkäriltä reseptin silmätippoihin ja -voiteeseen. Apteekkiin upposi 35 euroa. Tarttee alkaa keräilemään varuiksi noita kuitteja, tämän vuoden maksut tekevät jo nyt 300 euroa kun lisäksi minä maksan tk-maksun. Mikähän se omavastuu verotuksessa olikaan... pitänee katsoa verottajan sivuilta jossain vaiheessa.

Ennen lääkärille menoa Mies toivotti hyvää syntymäpäivää. Sain kauniin kukkakimpun ja Kalevala Korun Elämän alku -korvakorut meripihkakivellä. Ihana yllätys. Mies kun yksi päivä kyseli mitä toivoisin kun ei ole keksinyt mitään, ja kun pyysin silkkivillalankaa niin totesi että "pyh, et ole tosissasi" :D Laitan kuvan kukista myöhemmin.