Olipas mukava käynti. Siinä mielessä siis ettei mitään pahempaa vikaa löytynyt (onneksi pään sisään ei katsottu). Naprapaatti totesi ettei kyseessä ole mitään rakenteellista ongelmaa, ei ole vika välilevyissä tms. Selkäni on pikemminkin yliliikkuva.

Kipu johtunee löystyneistä nivelsiteistä ja isojen selkälihasten ylitöistä. Kun selkäkipu vuosi sitten iski, isot selkälihakset alkoivat tehdä töitä pitääkseen selän liikkumattomana ettei kipua tuntuisi. Nyt sitten pienet selkälihakset ovat työttömiä laiskimuksia ja antavat isojen tehdä kaiken työn, ja silti selkä niksuu nivelsiteiden takia kun ne pienet eivät tue selkää yhtään. Naprapaatti kun hieroi selkääni, tuumasi että minulla on selkälihakset ylhäältä alas asti koko ajan työssä, ne pitäisi saada nyt rentoutettua ja voimistettua niitä pieniä laiskimuksia. Selkävaivani siis on korjattavissa mutta vaatii minulta aktiivisuutta. Sain nyt seuraavan kahden viikon ohjeeksi tehdä 2-3 kertaa päivässä paria jumppaliikettä monin toistoin, ja kahden viikon kuluttua menen uudelleen niin katsotaan onko lihakset löytyneet ja mitä selkä tykkää. Tietysti jos selkä näistä kipeytyy niin sitten soitto heti uudelleen.

Nyt selkä kyllä tuntuu ihan uuden veroiselta kun käsittelystä äsken kotiin tulin. Ihan kuin ei olisi selkää ollenkaan :D