Eilen oli tämä äiti hieman täpinöissä aamusta asti kun mietti kuinka se pieni esikoisvauva oikein töissä pärjää. Mieli teki niin pirskatin paljon soitella perään että mitä kuuluu mutta voi olla että poika olisi murahdellut moisesta teosta. Niinpä piti vain malttaa mieli ja odotella koska kotiutuu. Töistä tulikin kotiin ihan tyytyväisen oloinen poika ja oli ilouutisia sinälläänkin että tulevan risteilyn takia ei tarvitsekaan tehdä kolmea päivää takaisin. Työsuhteeseen kuuluu kaksi lomapäivää jotka yleensä kesätyöntekijä saa rahana mutta tässä tapauksessa vapaana. Siitä yhdestä päivästä puhuvat myöhemmin että tekeekö sisään vai ei, voi olla ettei tarvitse sitäkään.

Tänään tuo "raskaantyön" raataja tuli kotiin jo klo 14 aikoihin ja ihmettelin että karkasiko kesken päivän. No ei karannut. Työpäivä oli alkanut kuulema klo 6 ja poika kehui että oli kiva ollut aamusta ajella kun ei ollut muita liikenteessä ja näki auringonnousua . Huomenna menee klo 7:ksi.

Ikävä vain kun pojan puhelin ei oikein toimi - tai toimii osittain. Lauantaina Esikoinen ihmetteli kun ei voi lähtettää viestiä eikä soittaa. Soittelin sitten Dna:n asiakaspalveluun ja sieltä selvisi että luotonvalvonta oli sulkenut liittymän. Saldo oli kuulema yli 500 euroa!! Meinasin tipahtaa tuolilta ja kun toistin summan ääneen niin Esikoinenkin kalpeni. Onneksi selvisi että myyjä oli tehnty mokan. Otin pojalle puhelimeen matkanetin kun halvalla sai niin myyjä oli laittanut matkapaketin - pieni ero sinänsä että matkanetissä saa surffata rajattomasti mutta matkapaketissa vain 30 Mt laskutuskaudessa ja ylimenevä osa sitten maksaa ja paljon... kuten laskusta huomaa. Noh, ei meidän tuota kuulema tarvitse maksaa kun kyse on virheestä ja koneelta näkyy että lasku on tullut nimenomaan nettikäytöstä mutta puhelin pysyisi kiinni viikonlopun kun luotonvalvonnassa ei tunneta viikonlopputöitä Eilen sain viestin että soita asiakaspalveluun, minä soitin mutta eipä tuosta tullut hullua hurskaammaksi. Aspa laittoi luotonvalvontaan viestiä että liittymä pitäisi saada auki ja lupasi että vuorokaudessa aukenee. Tänään soitin uudelleen kun vuorokausi oli kulunut... ei voi auttaa, asia on käsittelyssä, vastasi aspa. Grrrrr... tulee mieleen painajainen Elisan kanssa kun nettiyhteyttä vaihdoin. Ei auennut pojan puhelin tänäänkään. Huomenna jos ei homma skulaa niin lähtee jälleen kerran reklamaatiota. Virhe ei ole meidän mutta meitä se kuitenkin haittaa - poika kun tarvitsisi työssä puhelintaankin. Murh!

Tänään käväisi mies Vilperin ja Jesperin kanssa kotona kun oli varannut itselleen ajan turpariin (siis parturiin). Sen jälkeen piti mennä kauppaan kun isäntä tarvitsi moottorisahan terää sahatakseen mökillä puita, ja kaupassa huomasi unohtaneensa lunttilapun mallista kotiin. Ei sitten ostettu terää. Jesperi esitti omaa "herttaista" puoltaan. "Osta karkkii, osta jäätelöö, osta mehuu, osta sitä ja tätä ja tota" ja aina kun kieltäydyttiin niin potki kengät jalasta, laittoi kädet puuskaan "sitten en kävele!". Sanoin että ei tarvitse, nostan kärryihin istumaan.. "EIIII, minä kävelen". "No, kävele sitten"... "minä en jaksa kävelläääää-äää". Tällä kertaa ei kyllä meinannut mennä edes pinna ihme kyllä, naurettiin vain miehen kanssa... ja niin kyllä naureskeli ympärillä olevat ihmisetkin. Mikä pahinta, Vilperi otti mallia Jesperistä joten kauppareissu oli toooooosi rattoisa. Huomenna pojat saavat kyllä jäädä isompien sisarusten vahdittaviksi kun miehellä on se korvalääkäri. Itse käyn hakemassa uudet silmälasit ja Isosisko etsii juhlakenkiä rippijuhliinsa.

Rippijuhlia varten tarviikin vielä Tuuliviirille kengät, housut pitäisi löytyä. Isosiskolle olkaimettomat liivit, kengät ja korvikset. Esikoisella on kaikki kun lauantaina ostettiin puku ja paita - ja vitsit! Kyllä oli poika KOMEE puku päällä. Niin se vaan on että puku tekee miehen. Vilperi ja Jesperi saivat tänään kengät ja vaatteet löytyy että tuolta osin voiton puolella ollaan.