Edellisen postauksen jälkeen on pitänyt kiirettä. Toissa viikonloppuna lähdin seitsemän lapsen kanssa pikavisiitille Hesaan kun piti saada hiukset järjestykseen ristiäisiä ajatellen. Esikoinen ja Tuuliviiri jäivät miehen kanssa kotivahdeiksi kun ei näillä bensan hinnoilla viitsi kahdella autolla liikkua, etenkään yhden yön takia. Samalla minun vanhempani näkivät vauvan ensimmäistä kertaa. Reissu meni hyvin, vauva nukkui tuollakin yhtä hyvin kuin kotona eli se yksi herätys klo 5-6 välillä jolloin syö ja sitten taas nukkuu.

Sunnuntaina oltiin puolen päivän jälkeen kummitätini luona joka sai alkaa käytellä saksiaan urakalla. Kaikkien naispuolisten päät (vauva jätetään pois luvusta toki) kun kaipasivat huoltoa. Ensimmäistä kertaa elämässään Tirppanankin hiuksiin koskettiin. Mies uhkasi että jos kotiin tulee sama hippiletti joka täältä lähti niin hän leikkaa vaikka itse liinakkoharjan pois tytön silmiltä . Pelottava uhkaus. Mielummin kampaaja asialle. Hienosti Tirppana istui paikoillaan.

Kotona sitten iltasella Isosisko totesi että Tirppana tuntuu vähän lämpöiseltä. Kokeilin otsaa ja totesin saman mutta tyttö oli vielä ihan oma itsensä. Maanantaina sen sijaan neiti jo hehkui ja iltasella mittasinkin 38,5 kuumetta. Eikä parasetamol tuntunut hirveästi auttavan. Seuraava yö oli ollut levoton, kertoi Isosisko. Tirppana oli tullut viereen hehkumaan ja Isosisko ei ollut saanut kuumuudelta nukuttua kunnolla. Tiistai-iltana kuumetta oli jo 39,6 astetta vaikka sai parasetamolin lisäksi Buranaa ja jestas että oli kiukkuinen silloin kun hereillä oli. Isosisko laittoi itselleen ja Tirppanalle pedin lattialle, kummallekin omat patjat niin saisi paremmin tilaa ja nukuttua kun pikkusisko kävelisi muuten yöllä taas viereen hehkumaan sänkyyn. Keskiviikkoiltana mietin pitäisikö lähteä päivystykseen mutta toisaalta jos syy olisi korvassa niin pitäisi kuitenkin varata aika korvat putkittaneelle korvalääkärille ja päätin torstaiaamuna soitella Terveystaloon josko päästäisiin sinne ylimääräisinä. Se järjestyi ja korvastahan se syy löytyi. Oli vasemmanpuoleisen korvan putki tukkeessa ja korva täynnä märkää - ja Tirppana parka ei tykännyt yhtään kun märkää korvasta imettiin. Ab- ja korvatippakuuri tuli ja päästiin aloittamaan heti torstaina nuo, perjantaina jo kuume oli laskenut ja lauantaina se kiukkuistakin kiukkuisempi tyttö oli hävinnyt. Kyllä edelleen suuttui herkästi mutta räjähdysherkkyys oli huomattavasti laskenut.

Sairastelun takia jäi aloittamatta ristiäisleipomiset ajoissa kuten piti ja niinpä loppuviikosta iski jo paniikki. Perjantaina sain tehtyä 3 kg rahkavoitaikinaa ja kakkupohjan Vilperille. Esikoinen oli tehnyt Pipan synttärikakut onneksi jo aikaisemmin (Minttudomino-pätkiskakkuja pari) ja Isosisko lupasi lauantaina illalla leipoa omat "synttärikakkunsa" eli pari unelmatorttua kunhan tulisi joukkueensa talkoohommasta kotiin missä oli klo 8-18 välisen ajan. No, minä ajattelin että kyllähän tästä selvitään kun vanhempieni piti tulla lauantaiaamusta niin äiti olisi auttamassa - mutta perjantai-iltana äiti soitti ettei onnistu, joutuisi aamusta Töölön tapaturma-asemalle kun oli murtanut nilkkansa.JAIKS! Nyt paniikki alkoi pahenemaan ja kiitin onneani että olin jo torstaina todennut ettei aika riitä itsetehtyyn voileipäkakkuun ja olin tilannut sen valmiina.

Lauantain ohjelmassa oli siis leipoa suolaisia hyrriä rahkavoitaikinasta, tehdä Vilperin kakkuun täyte ja koristella se, muistin myös että olin unohtanut alkuviikosta tilata kukat mutta onneksi kaveri ehti tilauksen ottaa vielä vastaan. Niin ja juhlapaikalle piti ehtiä illalla laittelemaan paikkoja kuntoon kun sunnuntaiaamuna ei kuitenkaan olisi ylimääräistä aikaa niin paljon. Kun tuohon vielä ynnäsi sen että vauva halusi ruokaa x kertaa päivän aikana ja yksi syöttö vie vähintään puoli tuntia tai ylikin niin meinasi iskeä aikapula. Klo 20 jälkeen tulin kotiin ja äkkiä suihkuun, syöttämään vauva ja sitten nukkumaan että sunnuntaina jaksaisi herätä ajoissa etsimään juhlavaatetta - en jaksanut enää sitä illalla.

Eilen herättyä heittelin äkkiä kahvia ääntä kohden ja etsin vaatteet. Ehdotin miehelle nimeä tytölle ja tämä hyväksyi sen, vaihtui vielä edellisillasta . Syötin vauvan, keräsin vielä viimeiset tavarat kasaan mitä piti mukaan ottaa ja lähdin kerholle kahvia keittämään ja laittamaan tarjottavia pöytään. Pappi tuli paikalle ja kyseli paperia mihin nimi piti laittaa mutta sanoin että varmistan vielä ettei mies ole muuttanut mieltään kunhan tulee, ei onneksi ollut eli ihan hyvissä ajoinhan me tuo nimi saatiin päätettyä . Juhlissa oli vain yksi kummi paikalla (Jesperin toinen kummitäti sai nyt kummitytönkin meiltä), toinen kummi oli matkalla Turkkiin ristiäisten ajankohtana (Esikoisen kummitäti myös). Mukavat juhlat oli, ristiäisten sankaritar nukkui koko kasteen ajan ja sen jälkeenkin eikä pahemmin noteerannut nimen saantiaan. Tutka toimi kyllä sinällään hyvin että kun sain kahvia ja kakkua nenäni alle niin sitten heräsi.


Ristiäiskakku (tilattu)


Ristiäistarjottavat


Synttärisankareiden pöytä


Pääsankaritar

Kun oltiin siivottu paikat ja saatu lapset kotiin niin lähdettiin samantien äänestämään. Onhan se niin että jos ei äänioikeuttaan käytä niin turha narista asioista. Hieman saatiin katseita kun mies puku päällä ja minä juhlatamineissa paikalle mentiin ja muut tulivat vastaan tuulipuvuissa . Tuli hieman ylipukeutunut olo. Ensimmäistä kertaa minäkin kiinnostuin seuraamaan tulosiltaa ja eihän tuo nyt hirveästi hurraaa huutoja saa aikaan. En olisi toivonut menestystä sen enempää PerSuille kuin Kokoomuksellekaan. PerSut ovat vähän epämääräistä sakkia ja Kokoomus taas on luvannut poistaa köyhyyden Suomesta - vaikka sitten tappamalla köyhät nälkään. Vihreidenkin tappio on ihan hyvä.. hieno ideologia mutta tappaa köyhät sekin kun pitäisi nostaa kaikenmaailman energiaveroja ym. mitkä iskevät pienituloisiin pahiten. Nyt ei voi kuin uteliaana seurata mitä tästä vielä tulee, vaikka tuskinpa asiat mitenkään muuttuvat kun yksikään puolue ei tuolla yksinään pääse kukkoilemaan tunkiolle.

Tänään oli vauvalla lääkärineuvola. Ikää 6 vko 1 pv. Kaikki oli ok. Silmät rähmivät edelleen mutta niin vähän ettei vielä ainakaan tarvi lääkitä. Nuhanenään höyryhengitystä ja suolatippoja.Mitat:
paino: 4680 g
pituus: 55,5 cm
pää: 38 cm