Vähän harvakseltaan tulee nyt kirjoiteltua. Yhdellä kädellä ei jaksa naputella ja vauva on sylivauva edelleen.

Juhannus ei eronnut normiviikonlopusta juuri mitenkään. Isosisko oli sen viikon Hesassa, minä, vauva ja Esikoinen kotona ja muut mökillä. Juhannusaattona näytti siltä että kohta tulee vettä kuin saavista ja niinpä jätin suunnittelemani kävelylenkin väliin kun meinasin kokkoa lähteä kävellen katsomaan. Sadepilvi meni kuitenkin ohi satamatta joten hyppäsin autoon ja lähdin vauvan kanssa kokkoa katsomaan. Kauaa en viitsinyt olla kun tuhkaa alkoi sataa niskaan joten takaisin kotiin ja sanoisin että ajoitus oli hyvä. Ehdin hetken olla kotona kun taivaan hanat aukesivat ja puolen tunnin ajan vettä satoi kaatamalla. Eipä kastuttu. Sillä välin Esikoinen oli lämmittänyt saunan joten juhannussaunaankin pääsin.

Isosisko kotiutui sitten sunnuntaina, toi tuliaisiksi flunssan jonka ansiosta sain pari yötä valvoa alkuviikosta kun vauvalle nousi kuume ja tuli nuha. Onneksi kolmas yö meni jo nukkuen, jaksoi taas kummasti tehdäkin jotain. Täällä aukesi torstaina kangasoutlet-myymälä ja tehotytöt kaipailivat mökkimekkoja. Niinpä otin tytöt matkaan ja käytiin mekkokankaat ostamassa, torstai meni sitten kaavoja piirrellessä ja ommellessa, perjantaina sain ne valmiiksi ja neidit olivat oikein tyytyväisiä.

Keskiviikkoaamusta Isosisko lähti sitten Pärnuun viiden päivän pelireissulle. Minun pikkuiseni ulkomailla ja ilman minua. Napanuora venyy ja paukkuu. Pari kertaa olen soitellut ja kysellyt kuulumisia, kivaa on ja pelit on menneet ihan hyvin. Tarkemmin saan reissusta kuulla huomenna kun tänään yöllä tulee kotiin. Tyttö osti omilla rahoillaan digikamerankin reissuun mukaan niin nähdään millaista paikan päällä oli.

Perjantaina oli Pipalla silmälääkäri johon kouluterveydenhoitaja laittoi lähetteen. Vaikka lähete tuli siitä että toisella silmällä näkö jäi yhden alle raja-arvon niin yllätykseksi molemmissa silmissä oli korjattavaa. Pipasta tulee perheen viides silmälasien omistaja - toisessa silmässä +2, toisessa +2,5. Onneksi Specsavers löytyy läheltä, ei tule konkurssia lasien takia.

Perjantaina vanhempani tulivat viettämään mökkiviikonloppua kun hellettä oli ollut koko viikon ja samaa luvattiin viikonlopuksi. Niinpä perjantaina ajelin itsekin mökillä käymään ja talviturkki tuli heitettyä - se olikin jo parivuotinen kun viime vuonna ei järvessä tullut käytyä kertaakaan. Vesi oli +19. Virkisti mukavasti. Eilen hellettä ei kyllä näkynyt kun koko päivän satoi vettä. Faija jo murisi että huijasin kun sanoin että oli luvattu +30 ja jäätiin +16 asteeseen. Hih, en huijannut, tosin itse en laittanut tuota astelukua pahakseni - oli enemmän minun mieleeni.

Ikäviä uutisiakin eilen tuli. Anoppi kävi kevään hoidoissa keuhkosyövän takia ja iloitsi jo kuukausi sitten ettei kuvissa näkynyt keuhkoissa enää mitään. Nyt soitti ja kertoi että hänellä on imusolmukesyöpä... veti hiljaiseksi.