Eilen oli aamusta neuvolakäynti jälleen kerran. Liikkuminen teki tosi kipeää, hyvä kun kepin kanssa liikkeelle taas pääsin ja jätinkin autoni invapaikalle kun ei muita vapaana ollut. Alkaa tulla välillä tippa silmään kun liikkua pitää mutta ei tässä onneksi ole kauaa jäljellä.

Neuvolassa kaikki oli ok. Nyt ei proteiinia näkynyt pissassa eli siltäkin osin oli kaikki ok.
paino: -1100 g/vko (kokonaisnousu 5,4 kg - sairastelu laihduttaa)
turvotus: +
RR: 114/77
sf-mitta: 31,5 cm (sama kuin viikko sitten ja tismalleen sama kuin Jesperiä odottaessa näillä viikoilla)
tarjonta: rt
syke:+
liikkeet: ++
Todettiin että jätetään ensi viikon neuvola väliin, turha minun olisi sinne mennä maanantaina tai tiistaina kun vasta olin. Menen sitten joulun jälkeen maanantaina.

Tänään pitäisi kaivaa esiin joulukuusi ja kynttilät siihen, jouluverhot sentään jo ikkunoissa on ja keittiön pöydällekin löytyi jouluaiheinen vahaliina (jonka muksut saivat parissa päivässä jo rikki... grrrrr). Loput lahjatkin pitäisi paketoida mutta kun ei tekisi mieli liikkua. Eilisestä asti tuntunut pystyasento ilkeältä, ihan kuin sukkapuikolla tökittäisi alapäähän ja tänään liikkuessa tuntuu lorisevan vähän väliä limaa. Yök.

Eikä kyllä pystyssä olo muutenkaan ole herkkua. Ei tunnu tämä tauti antavan periksi eli voimat on finito muutenkin, ja Mies rukka ahertaa vaikka hänelläkin on yli 38 astetta kuumetta. Parempikuntoisena joutui kuitenkin lähtemään nyt kaupoille kun kaapit tarvitsevat täytettä, ja lämmityspuut pitäisi myös sahata.

Esikoisellakin kuumetta näyttää olevan yli 38, käväisi kuitenkin todistuksen hakemassa koulusta aamulla. Kelvollinen todistus josta sen verran sanottavaa löysin että biologiaa pitää petrata, siitä selviää lukemalla joten se numero korottuu kun näkee vähän vaivaa. Isosisko sen sijaan on ihan omaa luokkaansa. Todistuksessa 2x 10, yksi 8 ja loput 9. Matematiikka ja käsityöt ovat 10, fysiikka 8 kun "yksi koe meni vähän huonosti". Tuuliviiri sitten taas... no jaa... petrattavaa riittää hänelläkin, montaa numeroa todistuksessa ei vielä ala-asteella olekaan, ja Poppanalla todistus oli edelleen rasti ruutuun -tyyliä. Ihan hyvä sellainen. Nyt sitten lapset on joululomalla ja kotosalla ensi vuoteen asti. Hyvä puoli ehdottomasti se ettei tarvitse stressata näkyykö täitä lisää!