Eilen päätin pitkästä aikaa reippailla kun kunto sen salli eli hakea Pipan kävellen eskarista kotiin. Jesperi istui rattaissa tyytyväisenä ja Vilperi käveli reippaasti vieressä, oikein yllätyin. Olin aikaisemmin ajatellut että tuo matka on jotain puolitoista kilometriä mutta reittihaku antoikin pituudeksi per suunta 1,9 km - menomatkaan meni himpun vajaa puolituntia, paluumatka ottikin sitten kauemmin kun lonkassa alkoi tuntua ja ylämäkeä oli. Mutta mukavaa oli pitkästä aikaa tehdä kävelylenkkiäkin. Illasta sitten oli hiukan lonkat ja selkä kipeänä mutta ei mitenkään mahdottomasti. Tänään kipeintä teki itseasiassa jaloissa, pitänee huomenna ottaa uusiksi niin jos nuo lihakset taas tottuisivat käyttöön. Tekisi ihan hyvää kävellä nyt niin kauan kuin pystyy ja nauttia siitä - ne viimeiset viikot kun ei pääse liikkeelle olivat viimeksikin tappavan tylsiä ja pitkiä.

Tänään sain alotettua vaaterumbaa siltä osin että uusi vaatekaappi on pystyssä ja Mies sai viikonloppuna tehtyä siihen hyllyt. Tänään sitten siirtelin vanhasta kaapista uuteen Pipan ja Poppanan vaatteita ja laittelin pieniä talteen siltä varalta jos vielä tyttökäyttäjä saadaan. Tuon jälkeen siirsin Vilperin vaatteita Pipan entiseen kaappiin ja Jesperin vaatteita Poppanan vanhaan kaappiin. Tuota samaa on vielä edessä paljonkin, kodinhoitohuoneesta en ehtinyt kantaa kuin Vilperin vaatteet paikoilleen, ja siellä olisi taas kerran (koska ei?) hirveä kasa puhdastakin pyykkiä odottamassa että lajittelen ne ja vien paikoilleen. Ja vaikka vaatetta tuntuu olevan niin että niihin hukkuu niin isommille pitäisi lisää ostella. Esikoisella on huutava pula puseroista kun vanhat alkavat jäämään pieniksi, sopivia housuja ei ole mutta kun edelleenkään tuo ei halua kulkea kuin verkkareissa, ja Isosisko tarvii jotain täydennystä myös, tosin on saanut kavereiltaan aika hyvin heille pieniksi jääneitä kivoja vaatteita niin ettei ole akuuttia hätää. Täystuho eli Tuuliviiri puolestaan tarvitsee housuja, toppahousuja, toppatakin ja mitä vielä... kaikista entisistä on räjäytetty sisukset ulos vaikka koon puolesta olisivat vielä ehkä sopineetkin. Cittarista löysin Vilperille eilen Vikingin goretex-talvisaappaat 40 eurolla, hinta oli minusta sen verran kohtuullinen että ostin ne. Ensimmäiset goretex-kengät ikinä, yleensä en niiden normaali hintaluokan kenkiä osta.

Tänään sain soittoa Esikoisen opettajalta. Ilmoitti että koulussa oli ollut pieni välikohtaus Esikoisella ja jollain toisella pojalla ja sanoi että "Esikoinen mätkäisi toista turpaan, tosin toinen oli lyönyt ensin". Ou jee... Pojat olivat kuulema puhuttelussa olleet ensin hiljaa ja sitten sanoneet että se oli leikkiä ollut mutta ei se ihan leikkiä ollut kun Esikoinen oli itkenyt siinä vaiheessa kun oli ladannut takaisinpäin. Rinnassa näkyy mustelma kun toinen oli jollain puupalikalla täräyttänyt varoittamatta (Esikoinen kertoi) ja silloin poika oli nyrkillä pamauttanut toista mahaan. Siinä vaiheessa opettaja oli tullut paikalle. Molemmat saivat tunnin jälki-istuntoa. Jospa nyt kumpikin kuitenkin jättäisivät tästedes mukiloinnit väliin ettei toiste tarvitse tappeluista kuulla opettajalta.