Ihana ilma eilen ja tänään. Piti kaivaa lapsille ohkasemmat ulkovaatteet ja itselleni myös. T-paitakin tuntui olevan ihan tarpeeksi kun vaunuja työntelin ulkona, tai kun Jesperiä kannoin kantoliinassa. En muista äkkiä +15-17 asteen lämpötiloja tähän aikaan vuodesta olleen...

Eilen ulkoiltiin vähän enemmän kun ei ollut kiireitä. Lähdettiin Pipan kerhon jälkeen kävellen hakemaan Poppanaa eskarista, menomatkalla Taapero sai olla seisomalaudan kyydissä että vauhti oli edes vähän ripeämpää. Eskarista käveltiin hissukseen terveyskeskukseen jossa Pipalla oli 5 v. neuvolalääkärintarkastus. Kerrankin oltiin etuajassa peräti varttitunti... ja sitten tietty lääkäri oli häippässyt syömään ja kun aika oli klo 13 niin lääkäri tuli vasta klo 13.30. Hieman tuli jo mieleen että kele - ei olisi kiva kävellä kotiin jos Jesperi heräisi huutamaan tyyliin ruokaamullehetitännejanyt, edellisestä syötöstä oli kuitenkin jo tuossa vaiheessa kolmisen tuntia, enkä ihan vielä arvaa ulkona syötellä ettei tule rintatulehdusta. Noh, onneksi pojalla uni maistoi melkein kotiin asti... vain vikat 10 minuuttia poitsu ehti huudella kiihtyvään tahtiin... askeleetkin kiihtyivät tahdissa.

Tänään lähdettiin myös kävelemään aamupäivästä perhekerhoon. Kello oli vasta vajaa 10 ja siitä huolimatta fleecetakin kanssa meinasi tulla hiki.. paluumatkalla tulikin. Jesperi nukahti kotimatkalla vaunuihin ja nukkui parin tunnin unet. Heräsi juuri kun olin lähdössä Esikoisen opettajaa tapaamaan, joten otin pojan mukaan ettei nälkäänsä huutele kotona Isosiskon kiusana. Samallahan pojan syötti kun opettajan kanssa jutteli.

Kiva yllätys oli, että kaupunki jatkaa pienluokkaa myös yläasteella eli Esikoinen jatkaa ensi syksynä pienluokalla. Opettajan mielestä ero 6. ja 7. luokan välillä on muutenkin suuri, joten siihen ei kannata ympätä siirtoa pienluokalta normaaliluokalle kun ottaa huomioon, että Esikoinen on alusta asti ollut pienluokalla. Katsotaan sitten ensi syksynä jos kävisi ottamassa tuntumaa normaaliluokkaan joillain tunneilla ja katsotaan voisiko siirto ehkä tulla kysymykseen. Koulussa Esikoie (AIAIAIAIAI... VAUVA PUREE... syöttö siis menossa tässä)... siis Esikoinen on ollut iloinen ja tyytyväinen, eikä käytöksessäkään ole sanottavaa. Huolehtii tavaroistaan ja läksyistään, vaikka ne välillä ovatkin kiireessä tehtyjä ja sen huomaa. Kilpailuhenkisyyttä on mutta osaa hävitäkin jo. Kaikki siis hyvin koulussa.