Hyvin tuntui toimivan tuo puolen tunnin aikaraja hakea ensin Poppana ja sitten Pipa ja Taapero. Ehdin oikein hyvin jälkimmäisiä hakemaan kun en viivytellyt turhia eskarissa. Laitoin töissä varmuuden vuoksi kännykkään herätyksen klo 13:sta etten vahingossa uppoudu mihinkään tehtävään niin etten huomaa ajan kulua - niinkin on käynyt. Huomasin kyllä lähteä ajoissa ilman herätystäkin... ilmeisesti se jotenkin tehosti hoksottimia kun tänään menin kaksi kertaa töihin aamulla. Ekalla kerralla huomasin olevani työpaikalla lukitun oven takana ja avaimet kotona hameen taskussa - laitoin tänään housut. Eihän siinä auttanut muu kuin ajella kotiin ja taas takaisin. Mitä opimme tästä... ei pidä vaihdella työvaatteita kesken viikkoa.

Poppana oli yläkerrassa lepäämässä kun hakemaan menin ja vaikka olivat ulkoa sisälle vasta menneet puolisen tuntia aikaisemmin, oli ehtinyt hieman torkahtaa. Pirteänä ja iloisena kuitenkin alas tuli ja lähti kotiin esiteltyään syntymäpäivälahjaksi saamaansa kangaskassia jossa on hänen nimensä ja purjevene-korttia. Pipakin oli nukkumassa omassa tarhassaan, ja pikkuneiti kun nukkuu, niin nukkuu sikeästi. Ihan rauhassa saa veivata ja vatkata ja töniä, tyttö vain kääntää kylkeä. Lopulta hoitotäti kantoi puolinukuksissa olevan tytön heräilemään eteiseen ja pukemaan päälleen. Sillä välin kun Pipaa auttelin, juoksi Taapero jo ulkona vastaan. Taaperon puolella hoitotäti oli nähnyt Poppanan ulkona ja luullut tätä Pipaksi, joten oli pukenut pojalle päälle ja toi ulos vastaan. Kummankin puolen hoitajat kertoivat päivän menneen ihan hyvin, Taapero oli suostunut jopa syömäänkin tänään. Yhdessä vaiheessa vain oli hieman tullut harmistus mutta siitä oli selvitty kun sai pehmopupunsa kainaloon. Mies sitten kertoi ruokatunnillaan, että tarhaan jäänti ei kahdelta nuorimmalta tänään ollut sujunut kovin hyvin. Pipa olisi halunnut kotiin minun luokseni ja Taaperoltakin oli itku päässyt kun iskä oli pois lähtenyt sad-smiley-052.gif.

Kotiin tultiin kaupan kautta. Sain Pipan, Poppanan ja Taaperon kaupasta ulos äkkiä kun uhkasin että jäätelö sulaa jos ei olla nopeasti kotona - ja olisihan tuo sulanut... sen verran kuuma päivä taas kerran. Kello oli siinä vaiheessa kaksi ja oli tunti aikaa saada ruoka valmiiksi Miehen ruokikseksi. Nippanappa kerkisi. Onneksi tuosta jää huomiseksi niin huomenna jää kokkaus kuvioista pois. Samalla kun tein ruokaa komentelin muksuja siivoamaan tavaroita pöydiltä ja lattioilta ja sängyiltä ja ihan mistä vain mihin ne ja roskat olivat levinneet. Tämä ja huominen ovat siivouspäiviä, perjantaina pitää saada keskittyä jo leipomiseen... jos pari mutakakkua ja täytekakun tekisi lauantaiksi, suolaisen kohdalla ajattelin olla laiska ja ostaa coctailpiirakoita ja tehdä munavoita kaveriksi. Jos ei vieraille kelpaa niin minulle ainakin... monta päivää jo tehnyt mieli karjalanpiirakoita munavoin kera . Tänään Poppanan syntymäpäiviä siis vietettiin vain perheen kesken herkuttelemalla jäätelön ja limun kera ruoan jälkeen.

Siivouksessa Isosisko on taas ahkerimpana täällä häärännyt. Siivosi yksinään leikkihuoneen ja tyttöjen huoneen, ja alkoi vielä yllättäin laittelemaan pois Poppanalle pieneksi jääneitä vaatteita (Pipan kaappiin) ja laittoi Poppanan sopivat vaatteet tämän kaappiin. Satuin ääneen miettimään missä vaiheessa pesen jääkaapiin niin siihen hihkaisi "minä haluan pestä sen, lupasit että minä saan seuraavalla kerralla pestä". On tuo vanhin tyttöseni kyllä aika pakkaus love-smiley-002.gif. Taitaa tulla isäänsä tuossa että mielellään tekee... minä en voi tuosta kunniaa ottaa.