Perjantaina Pipa täytti 6 v. Päivä meni siivotessa ja leipoessa, osa todo-listalta jäi lauantaiksikin kun ei kerta kaikkiaan ehtinyt/jaksanut enempää. Niinpä lauantaina hätisteltiin mökkiläiset ajoissa kotiin (Mies meni sinne yöksi isäni, Tuuliviirin, Poppanan, Pipan ja Vilperin kanssa) että minä ja äitini päästiin kauppaan - missä ei ollut yhtään jonoa... hoho, tuota ei usko kukaan ja hyvä niin.

Kauppareissun aikana Isosisko onneksi auttoi kotona täyttämällä ja koristelemalla kakun, ja coctailpiirakoiden paistonkin aloittivat jo Esikoisen kanssa. Samaten munavoin tekivät valmiiksi. Minulle jäi siis siivoaminen ja sen sellainen. Ehdin kuitenkin uuden näppiksen virittämään paikoilleen ennen vieraiden tuloa, entinen sai Jesperin toimesta vettä niskaan torstaina ja alarivin näppäimet sanoivat työsuhteensa irti. Kyllä suomen kielessä vaan v:tä, n:ää ja m:ää tarvitaan paljon, se on nyt todistettu.

Juhlat menivät mukavasti ja olo oli tööt loppuillan. Mökkiläiset palasivat taas mökille ja näin sain nauttia hiukan rauhallisemmasta illasta. Ja nautinkin. Sunnuntaina eli eilen olikin sitten syötävä pääsiäisateria hyvissä ajoin kun vanhempani halusivat kotimatkalle ajoissa, ja kummitytön synttäreillekin piti ehtiä. Mies lähti sinne pitkin hampain kun olisi halunnut heti mökille mutta komensin mukaan - on livistänyt monista synttäreistä ja on kuitenkin hänenkin kummitytöstä kyse. Vilperi parka vain ei kyläpaikasta tykännyt... Siellä käveli vastaan kammottavia petoja terävine kynsineen ja pelottavine hampaineen... oli kaksi kissaa ja yksi koira. Jesperikin kiljaisi kun koiruus lähelle tuli - pehmolelut eivät kävele kotona, vaikka ihan samanlainen koira kotonakin on. Onhan se nyt pelottavaa kun yksi sellainen herää henkiin ja tulee nuuskuttamaan ja nuolemaan lähelle. Tarjoilu kyläpaikassa pelasi loistavasti, minä sain heti ovelta allergialääkkeen ja vesilasin käteeni.

Tänään nukuinkin sitten viikonlopun rankkuutta pois ja heräsin vasta klo 10 jälkeen. Isosisko haki Jesperin pari tuntia aikaisemmin kun poju alkoi pinniksessään melskata ja minä sain jatkaa uniani. Mies käväisi  iltapäivällä kotona heittämässä Tuuliviirin ja Poppanan kotiin kun huomenna on koulupäivä ja samalla sain koko sakin ruokittua niin ettei mökillä tarvinnut alkaa sen kummempia kokkailemaan. Muut tulevat kotiin huomenna aamusta että Pipa ja Vilperi ehtivät kerhoon ja Miehellä ja minulla on aika pankkiin kun laitettiin vähän rahoitusjuttuja uusiksi, korkomenot pienenevät reilusti AsuntoJouston myötä.

Nyt voisinkin jatkaa koomaamista.