Tänään on pitkästä aikaa (minun muistini mukaan) ollut aamusta asti harmaata ja kyllähän tuo välillä ripsasi vettäkin. Lämmin on kuitenkin ollut eli siinä mielessä en valita, nämä on kesäsäitä minun makuuni... pilvistä ja lämmintä.

Eilen illalla Isosisko keksi haluavansa uimaan, joten eihän siinä auttanut muu kuin pikapyrähdys mökille, äkkiä järveen ja polskintaa siellä tovi. Sitten vaatteet niskaan ja nopsasti kotiin kun Isosisko niinikään halusi nähdä Todistettavasti syyllisen telkkarista. Kieltämättä kivaa oli uida. Vedessä oleva mittari näytti veden lämpötilaksi +23 astetta kun ulkolämpötila tuohon aikaan oli +19.

Tänään oli Poppanalla kouluuntulotarkastus koululla. Ennen pituuden mittaamista arvioin tytön pituudeksi 122 cm ja tulos heitti vain millin. Mitat 122,1 cm ja 21,7 kg. Verenpaine katsottiin myös, se oli 93/57 eli hyvä. Hemoglobiini olisi pitänyt katsoa mutta kaikki mittarit olivat juuri vuosihuollossa, joten terveydenhoitaja lupasi katsoa sen syksyllä. Kuulo oli erittäin hyvä, kuuli sellaisellakin taajuudella millä ei tarvitsisi edes eli ei tuo tyttö kuuro ole vaikka sana ei aina perille menekään. Omistaa vain erittäin valikoivan kuulon.