Onneksi oli parempi päivä liikkumisen suhteen kun oikein rauhallisesti otti. Pääsin jopa perhekerhoon nuorimpien kanssa ennen neuvolaa niin saivat vaihtelua päivään.

Neuvolakuulumiset:

paino: + 650 g/vko, yht. 7,1 kg (nyt iski turvotus ja sen näki kirjavasta ihosta ja kabanossisormista)
RR: 139/79 hieman koholla normilukemiin nähden
hemppa: 128
sf-mitta: 33 cm
pissa puhdas, tarjonta rt

Th tuumasi että hyvin on valmiin näköinen maha jo ja kun kokeili vauvan paikkaa niin tuumasi että alhaalla eikä hän saa liikkumaan enää vaikka kuinka yritti päätä heilutella - siis lähtökuopissa jo vaikka viikot on vasta nämä. Harvinaista, en muista tätä muiden lapsien osalta näin aikaisin kokeneeni, osa on laskeutunut vasta synnytyksessä. Vauva ei oikein tykännyt päänheilutusyrityksistä, potkaisi napakasti vasemmalle ja veti itsensä myttyyn oikealle niin että maha oli selkeästi kolmikulmainen oikealle päin. Th:lla ja minulla oli hauskaa, oli meinaan aika huvittavan näköistä. Käsituntumalla th kyllä epäili että vauva on 3,5 kg:n luokkaa ennemmin kuin ultran painoarvion. Katsotaan kumpi osuu lähemmäs.

Kerroin sitten eilisen kipukohtauksesta ja siitä kuinka ei oikein kärsi mitään tehdä tai viiltely alkaa herkästi. Sanoin että näiden kanssa en kyllä suostu ensi viikolla sairaalasta enää takaisin tulemaan niin tuumasi että kerran ajan antoi ylilääkäri itse niin paikka on varattu ja sinne kyllä jään. Siksipä ei uutta aikaa neuvolaan enää varailtu vaan sovittiin että soitan kun vauva on syntynyt niin sovitaan kotikäyntiaika sitten seuraavaksi. Ensi viikon th onkin kaupungin tarjoamalla pakkolomalla että ei olisi itse neuvolassa edes ollutkaan. Ai niin ja maanantaina pitää viedä taas pissanäyte labraan. Jos edelleen on bakteereja niin lääkäri oli jo puhunut että sitten voisi aloittaa vähän pidemmän lääkekuurin niin saadaan hoidettua pois. Pitää muistaa kysyä labran tulokset torstaina äitipolilta.