Toukokuussa Vilperin neuvolassahan terveyhdenhoitaja oli havaitsevinaan pojan silmissä "jotain" mikä häipyi näkyvistä heti. Kun sanoin että olen itse ollut huomaavinani samaa niin lääkärin kautta saatiin lähete silmäpolille. Tänään tuo käynti karsastushoitajan luona oli.

Yllätys oli kun hoitaja kysyi ihmeissään olevan näköisenä, että oliko neuvolan näöntarkastus tosiaan ihan ok (oli se, ja niin oli Poppanankin kanssa aikoinaan). Hän sai aika huiman eron oikean ja vasemman silmän näkökyvylle, ja oikea silmä karsasti kyllä. Vasemmalla Vilperi näki hyvin mutta oikea oli selvästi heikompi, ja luultavasti tästä johtuen oikea on alkanut karsastamaan kun poika käyttää vasenta silmäänsä enemmän. Hoitaja epäili myös taittovirhettä ja siitä johtuen Vilperiparka joutui kestämään ikävät silmätipat silmiinsä ja niiden jälkeen puolen tunnin odottelun ennen kuin katsottiin koneella silmiä. Taittovirhettä löytyi kummastakin, tosin paljon vähemmän kuin aikoinaan Poppanalla jolle kerrottiin +8:n virheestä. Vilperillä paremmassa silmässä oli jotain +2 (en muista ulkoa noita lukuja tarkkaan, lääkäri laittaa lähetteen silmälaseihin postissa perästä) ja heikommassa +3,jotain.

Nyt aletaan pojalle antamaan peittohoitoa eli vahvempi silmä peitetään päivittäin pariksi tunniksi, tosin tässä alkuvaiheessa voidaan alotella tunnista ekat viikko tai kaksi niin Vilperi tottuu.. Käväisin heti ostamassa peittolappuja apteekista, ja ainakaan nyt ei poikaa tunnu lappu silmässä haittaavan muuten kuin että se meinaa irrota kun välillä näpräsi liimapintaa.

Uusi käynti silmäpolille tulee n. 4 kk:n kuluttua.