Joulukuussa hajosi jääkaappi muutama päivä ennen joulua, eilen oli pakko todeta että tiskikone sanoo työsuhteen irti. Onhan tuo välillä jättänyt jo jonkin aikaa pesun kesken mutta kun on laittanut uudelleen käyntiin, on tehnyt työnsä loppuun asti. Nyt sitten alkoi tulla karmeaa käryä kun kone oli käynnissä, vähän kuin muovi sulaisi. Ei vaikuttanut enää kovin turvalliselta käytettävältä eli pakkohan se oli ajatella uuden ostoa. Minä EN rupea tämän kokoisen perheen tiskejä pesemään käsin... en en en en! Se olisi loputon suo kuten pyykitkin. Siispä vaikka velkahirteen  - kävin vinguttamassa MasterCardia Markantalossa tunti sitten. Toivottavasti pyykinpesukone kestää vielä tämän vuoden, enempään ei olisi varaa dry.gif.

Vanha Electrolux olikin jo 10 vuotta vanha että ei kai ihmekään jos alkoi jo pettämään. Kovassa käytössä oli kun 2-3 kertaa päivässä, joskus useamminkin, joutui pyörittämään. Kapeempaan konemalliin kun ei kerralla hirveitä määriä mahtunut. Eilen sitten Miehen kanssa tehtiin mittailuja millin tarkkuudella ja todettiin että jos kellarin ovesta ottaa listaa pätkän pois niin juuri ja juuri alakaapistoa siirtämällä saataisiin mahtumaan leveämpi tiskari vanhan tilalle niin että kellarin ovikin vielä aukeaa. Asia oli sillä pihvi... leveämpi kone on edullisempi kuin kapea malli ja meidän perheelle ehdottomasti tarpeen, joten vaikka hella nyt siirtyy sitten pois liesituulettimen alta ja yläkaapit jäävät eri kohtaan kuin alakaapit, niin niistä viis, me ostaisimme leveän koneen.

Pipan ja Vilperin ollessa kerhossa pakkasin Jesperille vaatteet päälle ja hurautimme Markantaloon. Kävin hakemassa viereisestä talosta Miehenkin työpaikaltaan mukaan koska tunsi pomon. Se kannatti. Uusi leveämpi Electrolux kone saatiin edullisesti. Hinta olisi ollut 599 e, mutta saimme esittelykoneen hintaan 420 e. Katselimme kyllä ensin saman koneen halvempaa mallia mutta voittaja ratkaisi hyvin tärkeä seikka... uudessa koneessa saa ylätason nostettua ylemmäksi jolloin meidän iso 10 litran kattilammekin mahtuu koneeseen pestäväksi laugh.gif . Erittäin tärkeää pointti tällaiselle käsitiskin inhoajalle.