Kuinkahan monta kertaa sitä on taas meinannut kirjottaa sanasen ja aina tullut jotain ettei ole ehtinyt keskittyä. Aika monta.

Vilperin puheterapiatkin on ohi taas syksyyn asti, tuloksettomina, niin ajattelin mutta viime viikolla tuo yllättäin otti ja paukautti että "anna ketsssuppia". Ooh! Sieltä tuli S, ihan selvästi. Heti muutama päivä sen jälkeen kun lupasin että vien hampurilaisaterialle kun oppii S:n tai R:n. Sen verran vielä tarkensin tuota kuitenkin että sen s:n on tultava jatkuvasti puheessa jos aterialle haluaa. Vielä hieman harjoitusta siis vaatii. Syksyksi tosin ajattelin kysyä jos pääsisi jonkun toisen puheterapeutin luo, tämä nykyinen on ihan mukava mutta... olen miettinyt onko ihan oikea Vilperille. Kävi ilmi että perhekerhossa eräs toinen äiti käy lapsensa kanssa samalla ja on miettinyt ihan samaa että vaihtaisi.

Vilperin käytin 6-vuotis neuvolassakin kuun alussa kun mittariin räsähti taas vuosi lisää. Mitat: 116 cm ja 20,4 kg. Aika samoissa menee kuin suurin osa edellisistäkin. Silmälaseistaan poika ei ole vielä(kään) oppinut pitämään huolta, tällä kertaa syyllinen ei ollut Jesperi vaan pikkuneiti joka sai lasit kirjahyllyn alahyllyltä kouriinsa ja väänsi pokat keskeltä kahtia. Ou jee . Onneksi oli aika jo karsastushoitajalle niin saatiin heti uudet vahvuudet ja tilattua uudet lasit.

Viikon helteet onneksi loppuivat. Ei tähän aikaan vuodesta mittarin pitäisi kavuta lähemmäs +30 astetta, ihan liikaa. Toki kaunis ja lämmin sää oli kiva kun perjantaina oltiin perhekerhon retkellä, ei tarvinnut hytistä ulkona kuten joskus mutta kohtuus kunniaan. Nyt piti jättää tikkupullan paisto nuotiolla väliin kun muutenkin meinasi auringossa paistua. Ranta olikin paras paikka ja järvessä oli kiva kahlata. Retkelle lähdin tällä kertaa omalla autolla niin saatoin pakata auton jo illalla valmiiksi ja säästää omia hermojani aamusta kun ei tarvinnut kolmea lasta saada kiskottua/juoksutettua ajoissa kerholle että ehdittäisiin bussiin. Oli niin helppoa hypätä omaan autoon ja takaisintullessa siirtää uinuva prinsessa vaunuihin jatkamaan unia. Plus että ilmastointi viilensi mukavasti kuskia .